«Haien fra Messina» er klar for angrep

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Nibali frykter ikke temposterke Wiggins.

Da Vincenzo Nibali forlot Liquigas foran denne sesongen tok han endelig steget ut av Ivan Bassos lange skygge.

Den korte tiden i Astana ser ut til å ha gjort Nibali godt. Sicilianeren har allerede vunnet Tirreno-Adriatico og Giro del Trentino så langt i år, og bokførte seg attpåtil en etappeseier i sistnevnte.

Og idet den nygifte 28 åringen inntar rollen som Astanas udiskutable kaptein i Giro d'Italia, vet Nibali at han ikke lenger kan vurderes som et lovende talent.

Italieneren vant Vuelta a España i 2010, ble andremann i giroen i 2011, og nummer tre i Tour de France i fjor. Nå er han på toppen av sin karriere og den kravstore hjemmefansen forventer å se Nibali ikledd maglia rosaen i Brescia om tre ukers tid.

Men skal «Haien fra Messina» endelig oppfylle girodrømmen må han overvinne forhåndsfavoritten Bradley Wiggins. En formidabel oppgave med tanke på styrkeforholdet dem i mellom under fjorårets Tour de France. Men denne gangen håper Nibali på flere muligheter til å angripe den temposterke briten.

- Giroen er veldig forskjellig fra touren. Det er flere muligheter til å angripe og stigningene er mer krevende, selv om de er litt kortere, sier Nibali ifølge cyclingnews.com

- Ikke en tempo for spesialistene
Da arrangøren la inn en 54 kilometer lang tempoetappe i årets trasé så mange det som en uoffisiell invitasjon til Bradley Wiggins. Briten baserte sin emfatiske Tour de France-triumf på å utklasse sine konkurrenter i kampen mot klokka. Snaue seks minutter skilte Nibali og Wiggins over 95 kilometer med tempo i fjorårets tour.

Denne gangen venter en mer teknisk krevende tempo – 54 kilometer fra Gabicce Mare til Saltara – som Nibali mener ikke nødvendigvis er formålstjenlig for de spesialiserte tempohestene som Wiggins.

- Tempoen til Saltara er veldig krevende fordi den går over et nervøst terreng. Det er ingen simpel tempo hvor man kjører så fort som man bare kan. Det kan jevne ut forskjellene mellom spesialistene og de som forsøker å forsvare sin posisjon, forklarer Nibali.

- Jeg vet ikke hva avstanden mellom oss kommer til å bli. Det blir veldig hardt. Wiggins viste at han var god under Trentino og han kommer til å være bra under giroen. Kjører han like godt som han gjorde under tempoene i touren blir han vanskelig å slå, men løypen er ikke like flat så jeg kan forsvare meg bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Wiggins sin tempoform denne sesongen forblir en aldri så liten gåte så langt. I oppladningen til sin første store målsetning i år, Giro d'Italia, har briten valgt et uvanlig knippe ritt som forberedelse, hvor tempoetappene har vært fraværende.

- Oppkjøringen har vært en annen i forhold til fjor siden jeg ikke har vunnet noe så langt. Jeg har ofret en del med tanke på å være på mitt beste under giroen, sier Wiggins.

- Det har vært den store utfordringen. Jeg har gått ut av komfortsonen og dratt til ritt jeg normalt sett ikke ville gjort. Ritt som Katalonia, Oman og Trentino, hvor det ikke har vært noen tempo.

- Jeg har trent annerledes denne sesongen. Det har vært mer intenst og alt trøkket inn i en kortere tidsperiode. Men det har også vært bra og vi har mer eller mindre kommet i mål. Jeg ser fremt til giroen, avslutter Wiggins.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.