ZALGIRIS - BODØ/GLIMT 1-1 (1-6 sammenlagt):

Bodø/Glimt er videre til playoff i Champions League-kvalifiseringen etter å ha slått ut Zalgiris Vilnius over to kamper. Der møter de vinneren av Dinamo Zagrebs, som slo ut Ludogorets.

Gultrøyene er nå uansett sikret gruppespill i Europa League, hvis de skulle ryke i playoffen.

Etter 5-0-seier hjemme på Aspmyra i første oppgjør, måtte Glimt gå på en kjempeblemme for ikke å sikre avansementet. Det gjorde de ikke, til tross for at Francis Kyeremeh sendte Zalgiris opp i ledelsen i første omgang.

Les også: Slår tilbake mot Haaland-skeptikere: – Forstår det ikke

Like etter hvilen levnet Joel Mvuka ingen tvil med sin utligning. Til slutt endte det 1-1, og 6-1 til Glimt sammenlagt.

Hovedtrener Kjetil Knutsen er godt fornøyd med at laget nå er videre, til tross for en litt rufsete kamp i Litauen.

– Det ble en rolig kveld, egentlig. Vi roter det litt til i 1. omgang. Jeg føler vi egentlig har kontroll. Vi bør jo vinne kampen, men drit i det. Vi er klar for playoff. Det er stort for en klubb som Glimt, sier Knutsen til TV 2 etter kampen.

Han ser nå fram til en ny Europa-kamp hjemme på Aspmyra.

– Kampen på Aspmyra tror jeg blir tidenes kamp. Da skal vi lade på alle sylindre, sier Knutsen.

– Soleklart rødt kort

Kvarteret ut i kampen måtte bodøværingenes se sin førstekeeper, Nikita Haikin, gå ut med skade etter en stygg takling av Zalgiris' Kyeremeh, som hoppet inn i en duell med begge knottene.

I TV 2s studio var Yaw Amankwah ikke i tvil om at Kyeremeh var heldig med kun det gule kortet.

– Jeg mener dette er soleklart rødt kort! Se hvor hensynsløs, han kaster seg inn her med knottene rett i leggen på Haikin, som naturligvis blir skadet i den situasjonen. Katastrofalt for Glimt hvis han er ute i lang tid, sa Amankwah i pausen.

Det er fortsatt uvisst hvor lenge Haikin eventuelt blir ute. Etter kampen viste i hvert fall TV-bildene målvakten på krykker og med med leggskinne på det en benet.

– Det er litt hovent. Jeg trodde det var verre enn det er. Det er vondt å legge vekt på det nå, men det er også for tidlig å si noe. Vi får se hvordan jeg føler meg i morgen. Jeg krysser fingrene for at jeg unngikk en seriøs skade, sier Haikin til TV 2 etter kampen.

– Elendig kommunikasjon

Inn for Haikin kom sommersigneringen Julian Faye Lund til sin Glimt-debut, som seks minutter før pause måtte se nullen glippe etter kommunikasjonssvikt med Isak Helstad Amundsen.

På bakre stolpe etter en dødball endte Kyeremeh opp med å få en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet.

– En elendig kommunikasjon, var dommen fra Amankwah.

– Den skal Faye Lund rett og slett ha, fulgte kollega Jesper Mathisen opp.

Hør siste episode av Nettavisens fotballpodkast «Sesongkortet» i vinduet under:

Slo tilbake

Like etter hvilen utlignet Mvuka med en heading, før samme mann trodde han hadde skaffet straffespark noen minutter senere.

Etter en titt på VAR-skjermen valgte imidlertid dommer Sandro Schärer å gjøre om til frispark rett utenfor sekstenmeteren, og samtidig vise Petar Mamic - som først fikk gult - det røde kortet.

Les også: Skal være enige om Manchester United-overgang. Eksperten stusser: – Unektelig en del støy

Utover i omgangen var både Gilbert Koomson og Ask Tjærandsen-Skau centimetere unna å sende Glimt i ledelsen, men begge avslutningene gikk i stolpen.

Til slutt endte det altså 1-1 i tirsdagens kamp.