Gå til sidens hovedinnhold

Håkensmoen hedres i Budapest

Bjørnar Håkensmoen ante neppe rekkevidden av konsekvensene da han ga Sara Renner en ny stav i OL.

Det var i lagsprinten i Torino den kanadiske jenta brakk staven. Den norske langrennssjefen sto nærmest og fikk gitt Renner en ny stav.

Det kostet kanskje Norge en medalje.

Men Bjørnar Håkensmoen fikk sin lønn i lønnesirup, nærmere bestemt 7400 bokser fra Canada. Og nå vanker det nok en påskjønnelse.

- Veldig hyggelig
16. desember mottar han en olympisk «fair play»-ærespris i Budapest.

- Jeg har mottatt en invitasjon, og reiser selvfølgelig nedover. Det er en hel weekend med program. Jeg synes det er veldig hyggelig med en slik oppmerksomhet. Og det er veldig morsomt å bringe langrennssporten inn i en slik sammenheng, sier Håkensmoen til Nettavisen.

Men fortsatt vil han ikke godta at det var noen heltedåd å gi Sara Renner en ny stav.

- Det dreier seg bare om å oppføre seg ordentlig og normalt. Det er jo det som er «fair play». Fra min side var det bare en refleks, poengterer Håkensmoen.

Signingsferd
«Refleksen» er fortsatt høyt skattet i Canada, og i sommer var Håkensmoen med familie på en måneds «signingsferd» i ishockeylandet.

- Det var en fantastisk opplevelse. Vi bodde på plasser vi aldri kommer til å bo igjen og hadde en oppvartning av en annen verden. Folk satte tydeligvis stor pris på den lille tingen jeg gjorde i Pragelato, sier Håkensmoen, som ga seg som norsk langrennssjef etter OL-sesongen.

Nå håper han «fair play» også kan bedre hans ettermæle i Norge.

- Man huskes jo gjerne for det siste, og for min del var jo det et veldig skuffende OL. Da er det lett å glemme de 32 medaljene Norge faktisk vant i løpet av mine fire år. Derfor er det veldig fint for meg personlig å runde av med en slik pris, sier Bjørnar Håkensmoen.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket