Gå til sidens hovedinnhold

Håkonsen savnet godfølelsen

Terje Håkonsen fant ikke godfølelsen og måtte ta til takke med tredjeplass i quarterpipen i Tromsø. Snowboard-legenden ble slått av to amerikanere.

Fjorårsvinneren Travis Rice var den som leverte den beste forestillingen foran rundt 2000 entusiastiske tilskuere i Grønnåsen. Han ble også premiert for beste trick med sin luftige backside seven.

Langt fram
Pipen i hoppbakken er en av de største som noen gang er bygget, og på forhånd ble verdensrekordforsøk heftig annonsert. Andy Finch var den som kom nærmest Heikki Sorsas rekord fra 2001 på 9,35 meter satt i Holmenkollen.

Finch, som vant onsdagens halfpipekonkurranse, strekte seg til 8,0 meter, og ble nummer to sammenlagt i Quarterpipen.

- For en gangs skyld holdt kroppen min i to konkurranser. Det har den ikke gjort siden jeg ødela kneet i 2000. I dag ble jeg pushet av Risto Mattila som nådde 7,5 meter. Jeg ville ha det gøy i dag, og fikk det, sier Finch til NTB.

Håkonsen på tredje
Terje Håkonsen tok steget opp på pallen i avslutningen av sin egen konkurranseuke i Tromsø.

- Det var nært optimale forhold, men jeg manglet litt på den gode følelsen. Likevel er jeg fornøyd. Mange av kjørerne sliter med skader, mens andre gikk for den gode følelsen, sier Håkonsen, som nådde 7,2 meter i sitt høyeste hopp.

Amerikaneren Steve Fisher var ranket som nummer tre blant de åtte løperne som nådde superfinalen. Han måtte droppe finalen på grunn av skade. Svenske Ingemar Backman som lå på 9. plass var også skadet. Dermed fikk det 15 år gamle stortalentet fra Stavanger, Fredrik Austbø, kjøre superfinale blant verdens beste snøbrettkjørere.

- Det er bare helt oversupert kult å få delta, sier Austbø som til slutt endte på 7. plass foran den tredje nordmannen i finalen Halvor Lunn. Kongsberg-gutten traff kanten på pipen i sin andre run i finalen og måtte trekke seg.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene