RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Håland på dansketoppen

Sist oppdatert:
Atle Roar Håland (32) kunne søndag feire seriesølv etter en ny knallsterk sesong i dansk fotball.

Oslo (ANB): Den tidligere Start-klippen er på ingen måte i ferd med å gå ut på dato. Håland har levert kruttsterke varer i Odense – og har høstet meget gode kritikker i danske aviser gjennom hele årets sesong.

Før søndagens sesongavslutning i Superligaen presenterte storavisen BT en oversikt over sesongens beste spillere i de 12 toppserieklubbene. Rangeringen er basert på børskarakterer gitt av avisens journalister.

Ståle-elev best
Bare fire spillere scorer høyere enn Håland på BTs oversikt. Den tidligere Start-stopperen har angivelig gjort seg fortjent til et børssnitt på 6,2 – på den sedvanlige skalaen fra 1 til 10.

Det betyr at han har fire navn foran seg på lista – der iblant en lagkamerat i Odense. Tidligere Manchester United-spiller Eric Djemba-Djemba står med 6,7 i snitt.

Helt på toppen troner naturligvis en av Ståle Solbakkens elever i FC København. Hovedstadsklubben innkasserte seriegullet allerede tre runder før slutt – mye takket være PSV-klare Atiba Hutchinsons storspill.

Kanadieren har et snitt på 6.8 – hvilket gjør ham til Superligaens beste spiller denne sesongen.

Avsluttet med seier
De to siste som slår Atle Roar Håland er Esbjergs Jesper Jørgensen og islandske Sölvi Geir Ottesen i Sønderjyske.

Håland og Odense avsluttet for øvrig sesongen med 3-0-seier over AGF Aarhus søndag – etter to mål av tidligere Brann-spiller Njogu Demba-Nyrén. OB endte imidlertid hele ni poeng bak FCK til slutt. Solbakkens mannskap avsluttet med 3-1-seier mot Sønderjyske.

PS! Landslagsstopper Kjetil Wæhler får et snitt på 5,4 i årets sesong – og er med det nest beste spiller i Aalborg. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere