Håland på dansketoppen

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Atle Roar Håland (32) kunne søndag feire seriesølv etter en ny knallsterk sesong i dansk fotball.

16.05.10 20:26

Oslo (ANB): Den tidligere Start-klippen er på ingen måte i ferd med å gå ut på dato. Håland har levert kruttsterke varer i Odense – og har høstet meget gode kritikker i danske aviser gjennom hele årets sesong.

Før søndagens sesongavslutning i Superligaen presenterte storavisen BT en oversikt over sesongens beste spillere i de 12 toppserieklubbene. Rangeringen er basert på børskarakterer gitt av avisens journalister.

Ståle-elev best
Bare fire spillere scorer høyere enn Håland på BTs oversikt. Den tidligere Start-stopperen har angivelig gjort seg fortjent til et børssnitt på 6,2 – på den sedvanlige skalaen fra 1 til 10.

Det betyr at han har fire navn foran seg på lista – der iblant en lagkamerat i Odense. Tidligere Manchester United-spiller Eric Djemba-Djemba står med 6,7 i snitt.

Helt på toppen troner naturligvis en av Ståle Solbakkens elever i FC København. Hovedstadsklubben innkasserte seriegullet allerede tre runder før slutt – mye takket være PSV-klare Atiba Hutchinsons storspill.

Kanadieren har et snitt på 6.8 – hvilket gjør ham til Superligaens beste spiller denne sesongen.

Avsluttet med seier
De to siste som slår Atle Roar Håland er Esbjergs Jesper Jørgensen og islandske Sölvi Geir Ottesen i Sønderjyske.

Håland og Odense avsluttet for øvrig sesongen med 3-0-seier over AGF Aarhus søndag – etter to mål av tidligere Brann-spiller Njogu Demba-Nyrén. OB endte imidlertid hele ni poeng bak FCK til slutt. Solbakkens mannskap avsluttet med 3-1-seier mot Sønderjyske.

PS! Landslagsstopper Kjetil Wæhler får et snitt på 5,4 i årets sesong – og er med det nest beste spiller i Aalborg. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.