RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halep enkelt til kvartfinale

VANT: Simona Halep
VANT: Simona Halep Foto: Alastair Grant (Ap)
Sist oppdatert:
Serena Williams trakk seg.

Simona Halep fikk en enkel reise til kvartfinale i Wimbledon. Roland-Garros-finalisten virker farlig sterk på gresset i London.

Den rumenske tennisjenta slo Zarina Diyas (Kasakhstan) 6-3, 6-0 i strake sett tirsdag. Halep er seedet som nummer tre i årets Wimbledon. Hun er første rumenske kvinne i kvartfinale siden 1981.

- Ikke overrasket
Den gangen var det Virginia Ruzici som tok seg til kvartfinalen. 22 år gamle Halep brukte bare 57 minutter på å slå ut Diyas.

- Jeg er ikke overrasket over at jeg er i kvartfinale. Jeg er nummer tre på rankingen, så jeg skal være her. Jeg har spilt veldig godt og har tro på meg selv, sa Halep, som er høyest seedede gjenværende kvinne i turneringen.

Tidligere har ikke Halep kommet lenger enn annen runde i Wimbledon. Onsdag venter 19.-rangerte Sabine Lisicki, fjorårets finalist, som slo Jaroslava Sjvedova i sin åttedelsfinale. Vinneren spiller semifinale torsdag, i så fall den tredje kampen på like mange dager.

- Været har ikke vært snilt mot oss, men vi må bare tilpasse oss, sa Halep.

Allerede tirsdag ble det klart at den ene spilleren i kvinnefinalen vil være fra Tsjekkia. Lucie Safarova vant nemlig sin kvartfinale mot russiske Jekaterina Makraova 6-3, 6-1.

I semifinalen torsdag møter hun vinneren av kveldskampen mellom Petra Kvitova og Barbora Zahlavova-Strycova.

- Jeg spilte veldig bra. Nå er jeg lykkelig, sa Safarova, som aldri før har kommet så langt i en Grand Slam-turnering, på 37 forsøk.

Syk Serena trakk seg
Serena Williams måtte trekke seg fra sin doublekamp i Wimbledon tirsdag på grunn av sykdom. Dermed blir det ingen Williams-suksess i årets turnering.

Serena og storesøster Venus møtte tyske Kristina Barrois og sveitsiske Stefanie Vögele. Serena måtte ha legetilsyn allerede etter oppvarmingen, men kampen ble satt i gang et kvarter forsinket.

32-åringen var tydelig medtatt da hun servet for første gang. Etter fire dobbeltfeil var Williams-søstrene under 0-3. Serena sto og svaiet på grunnlinjen før Venus leide henne tilbake til stolen ved siden av banen.

Hoveddommeren kom ned for å høre hvordan det sto til. En gråtende Serena måtte konstatere at hun ikke var i stand til å fullføre, og Williams-søstrene takket for kampen.

Senere meldte WTA i en pressemelding at Serena Williams lider av en virussykdom.

Dermed er en skuffende turnering over for verdenseneren, som tapte for Alize Cornet i 3. runde lørdag. Det var hennes tidligste farvel i single siden 2005.

Venus tapte også i 3. runde, mot tidligere mester Petra Kvitova. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere