RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halv million årlig til Stavanger

Sist oppdatert:
Stavanger Håndball var på randen av konkurs. Nå er pengestrømmen snudd.

To uker før seriestart lå Stavanger Håndball med brukket rygg økonomisk sett, og klubben vurderte å trekke laget fra eliteserien.

Nå har siddisene fått orden på finansene, og tirsdag kunne de også presentere en ny og innbringende sponsor.

Smedvig går inn med en halv million årlig i tre år for å bygge opp igjen håndballen i Stavanger.

- Etter å ha solgt våre eierinteresser i Scana og Seadrill (tidligere Smedvig ASA), ønsker Smedvig å bidra som sponsor lokalt. Stavanger Håndball har tradisjon for å fostre fram toppspillere, og har i dag mange unge talenter vi må ta vare på både når det gjelder sportslige prestasjoner og utdanning. Vi ønsker å bidra til å utvikle disse talentene gjennom et langsiktig samarbeid med håndballmiljøet i regionen, sier Odd Torland, administrerende direktør i Smedvig, i en pressemelding.

Smedvigs årlige støtte fordeles med 100.000 kroner til aldersbestemte lag, i utgangspunktet gjennom moderklubbene Viking Håndball og SIF. 200.000 kroner går til utviklings- og utdanningsstipender til klubbens talenter, mens de resterende 200.000 går til talentutvikling i eliteklubben.

- Smedvig har lange tradisjoner som støttespiller og drivkraft innen idrett og kultur. Vi er både stolte og glade over at de nå blir en del av vårt lag. Sponsoravtalen bidrar til at vi nå for alvor kan rette oppmerksomheten mot vårt viktigste mål, nemlig sportslige resultater, sier styreleder i Stavanger Håndball, Eigil Harstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere