RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvskadet Hilde vant hopprenn

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Tom hopper på et høyt nivå for tiden, sier landslagstrener Stöckl.

Fredag ble en god dag for norske Tom Hilde.

På sommerføre i japanske Hakuba gjorde Hilde to gode hopp, og noterte seg for lengdene 132.5 og 125.5 meter, og endte opp med 275.7 poeng.

- Viktig seier
Det holdt til seier for Hilde i sommer-Grand Prix, og sportssjef Clas Brede Bråthen var strålende fornøyd etter hoppene.

- Dette er en viktig seier, og det er moro at vi får den såpass tidlig i det nye regimet. Tom leverte en god konkurranse, og mye tyder på at han har klart å komme seg gjennom skadeperioden veldig bra, sier Clas Brede Bråthen til Skiforbundet.

Tom Hilde var for kort tid siden innblandet i en hoppulykke, og sportssjefen er imponert av hvordan Hilde har kommet tilbake etter ulykken.

- Han har klart å overvinne både skade- og sykdomsperioden på en fin måte. Det er også oppsiktsvekkende at han er så langt fremme etter et dramatisk fall, og det viser hva som bor i ham, sier Bråthen.

- Høyt nivå
Slovenske Piotr Zyla havnet på annenplass, 13.5 poeng bak Hilde, mens japanske Taku Takeuchi ble nummer tre.

Landslagstrener Alexander Stöckl var ikke til stede på rennet, men fulgte med fra Lillehammer.

- Tom gjør to stabile hopp, og klarte å holde fokuset i 2. omgang under vanskelige forhold. Det er fortsatt ting å jobbe med utover høsten, men Tom hopper på et høyt nivå for tiden, sier Stöckl.

Klikk her for resultatlister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere