RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ham-Kam kan miste ny stjerne

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Sist oppdatert:
Ham-Kams nye stjerne, belgiske Axel Smeets, kan forsvinne fra klubben allerede etter vårsesongen.

Årsaken er at Smeets har en klausul i kontrakten sin om at han kan forlate klubben etter vårsesongen. Etter glimrende spill i hans første kamper for Ham-Kam, frykter klubben at utenlandske klubber vil forsøke å lokke ham ut i Europa igjen.

- Man vet jo aldri helt sikkert når man henter inn en spiller slik vi gjorde med Smeets. Det kan jo være et blindkjøp. Det vet man ikke. Denne avtalen var en gardering hvis han viste seg å ikke være bra, sier Ham-Kams utviklingssjef, Tom Jacobsen, til TV 2 Nettavisen.

Klausulen betyr at klubben nå må i nye forhandlinger med Smeets for å få ham til å bli i klubben ut sesongen. I Hamar Arbeiderblad snakkes det om en slags kronerulling.

- Vi vil prøve å beholde ham ut året, og legge frem flere løsninger for ham. Det blir ikke basar for å beholde ham, men vi jobber litt med alternative løsninger, sier Jacobsen videre.

Da Ham-Kam sjokkerte fotball-Norge med 2-0 i Bodø, og sesongens fjerde kamp uten tap, spilte Smeets sin dårligeste kamp for sesongen. Likevel skryter Jacobsen av spilleren som er landslagsaktuell for Kongo.

- Han er veldig ballsikker, og rask med ballen. Og så kliner han aldri ballen opp på tribunen. Allerede der har man kvaliteter som gjør ham litt unorsk, sier Jacobsen.

Ham-Kam har en garanti for at Smeets blir ut vårsesongen, men det kan drøye før det blir en avklaring rundt Smeets høstsesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere