RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ham-Kam kapteinen tok ansvar

Foto: Foto: Tor Richardsen/Scanpix
BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): - Det var bare å legge hodet på den, sa Ham-Kams store, danske kaptein, lykkelig i garderoben. Det oste lykke av mannen som kunne nikke inn utligningen i tomt bur.

Trykk her for å se kamputviklingen Ham-Kam - Tromsø

HAM-KAM - TROMSØ 1-1: Det skyldtes at Tromsø-keeper, Knut Borch, allerede hadde flakset forbi uten å lykkes med sin siste inngripen i kampen. Det var i det 3. og siste overtidsminutt at hjemmelaget fikk et frispark og muligheten til å sende fram alle mann.

Det var en kjærkommen sjanse for et lag med 10 mann, og de fikk nok en gang vist at de er et lag som kan komme tilbake og krige til seg poeng. Et poeng som på ingen måte var ufortjent, selv om Tromsø, med en god Bjørn Johansen i spissen, lenge så ut til å dra i land seieren. Kampen var relativt jevnspilt, med noen få store sjanser til begge lag. Derfor var det ikke overraskende at dommeren kom i fokus etter kampen.

- Horribel annullering
Selv om lettelsen og gleden var stor i Ham-Kam-leiren etter poengberging på overtid, ble de snytt for et mål i 1.omgang. Verken Ståle Solbakken eller målscorer Geir Frigård var fornøyd med den dommeravgjørelsen.

- Det var en horribel annullering, slo Solbakken fast. Og Frigård som fikk ballen på hodet etter nok en feilbedømming av Tromsøkeeperen, var også kompromissløs: - Skandale, total feildømming, raste han.

”Scoringen” må uansett ha gitt hjemmelaget troen, for etter at Tromsø hadde startet best, kjempet de seg inn i kampen, og kort tid etter dundret Espen Olsen ballen på innsiden av krysset ,men ut igjen.

To viktige bytter
Selv om kampen i seg selv ikke var noen festforestilling, tok det litt av når lagene begynte å bytte ut spillere tidlig i 2.omgang. Tromsø satte innpå Peter Kovacz, som umiddelbart skapte trøbbel for vertene. Frode Birkeland som kom innpå kort tid etter var ikke like heldig. Etter 3 minutter på banen ble han utvist for slag med albuen. – Jeg prøvde å rive meg løs, men merket at jeg traff skikkelig. Akkurat da følte jeg at jeg sviktet laget og det var tungt å rusle av. Det ble ikke noe bedre av at det var jeg som skulle ha markert Kovacz på corneren han scoret på rett etterpå, fortvilte Birkeland.

Viktigst å ikke tape
Etter kampen var begge trenerne mest fornøyd med at de ikke hadde tapt og dermed er ubeseiret i tippeligaen. Per-Mathias Høgmo var naturlig nok skuffet over at det glapp i siste minutt, men var opptatt av at laget hans hadde vist viktig ”figting spirit” i en annen type kamp enn forrige ukes slakt av Viking.

Solbakken la også vekt på det positive.

- Jeg tror ikke Tromsø er det dårligste laget vi møter i år og dette var et viktig poeng for moralen, sa han.

For de fleste av de nesten 6000 tilskuerne på Briskeby, ble i alle fall avslutningen på kampen et herlig klimaks. Og et viktig tegn på at Ham-Kam kan bite i fra seg mot de fleste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere