RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ham-Kam ville mest

Sist oppdatert:
FOSSHAUGENE (TV 2 Nettavisen): Ham-Kam ville mest i seriepremieren på Fosshaugane, og fikk med seg et velfortjent poeng hjem til Hamar.

Klikk her for detaljer om kampens utvikling, samt spillerbørs og øvrig kampfakta

SOGNDAL - HAM-KAM 1-1: Ham-Kam-trener Ståle Solbakken roste spillerne for heroisk innsats etter 1-1 mot Sogndal. Geir Frigård & co viste at de er godt forberedt til møtet med Tippeligaen.

Kolossal vilje
- Utrolig bra gjennomført. Spillerne opptrådte profesjonelt og med en kolossal vilje. Dette liker jeg. Fortsetter vi sånn, blir det flere poeng, smilte Ståle Solbakken etter kampen.

Han var også særdeles fornøyd med at Geir Frigård scoret i sin debut for klubben.

- I Ham-Kam er det likevel laget som betyr noe. Vi har gode nok spillere til å vise at laget har mer å by på en god organisering og tæl, forsikrer Solbakken overfor TV 2 Nettavisen. Han kunne like godt sagt Petter Vaagan Moen, Peter Sørensen, keeper Svein Inge Haagenrud og målscorer Geir Frigård.

Deler på æren
Sistnevnte smilte bredt etter kampen, og hadde ingen problem med å dele æren for poenget med lagkameratene.

- Vi kunne faktisk ha tatt med oss alle tre poengene, men vi er fornøyde med 1-1. Alle jobbet for hverandre, og det skal bli Ham-Kams melodi denne sesongen. Dessuten har vi gode nok spillere til å plukke mange poeng også i fortsettelsen, mener den hjemvendte Ham-Kam-spissen.

Det var imidlertid Sogndal som så ut til å skaffe seg overtaket da Alexander Ødegaard var på rett plass etter et godt skudd av Kurt Heggestad. En god Ham-Kam-keeper Svein Inge Haagenrud reddet det første forsøket, men returen skaffet Sogndal ledelsen.

En strålende opplagt Ousman Nyan var arkitekten bak scoringen, men dessverre for Sogndal måtte midtbaneeleganten gå ut.

Vond akilles
- Jeg ba om å bli bytta ut på grunn av problemer med akillesen. Banen var hard, og jeg presset meg kanskje vel mye i dag, forteller banens ener til TV 2 Nettavisen.

Med det har Nyan også sagt noe om det som kan bli et Sogndal-problem i tiden fremover. Med Nyans gode spill forsvant også det konstruktive spillet hos hjemmelaget. En vårblek Anders Stadheim kom aldri inn i kampen, og lengst framme var en småhaltende Håvard Flo aldri noen reell trussel for robuste Peter Sørensen og Ham-Kam-forsvaret.

Faktisk var det Ham-Kam som tok mer og mer over etter utlikningen.

- Ousman vil nok spille for oss, men det er viktig at han ikke presser seg for mye. Håvard trenger kamptrening, og blir gradvis bedre i ankelen. Så jeg er ikke bekymret for skadesituasjonen, forsikrer Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen overfor TV 2 Nettavisen.

Ikke ufortjent
Om kampen hadde han følgende kommentar:

- En typisk åpningskamp. Vi hadde en god periode i andre omgang da vi scoret, men det var ikke ufortjent at Ham-Kam kom tilbake og tok det ene poenget. Vi fikk klar beskjed om at det skal jobbes knallhardt for å vinne kamper i Tippeligaen, mener Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere