– Det knuser hjertet mitt å se ødeleggelsene brannene påfører folk og dyr i Australia. Jeg vil gi 500.000 dollar for å hjelpe de frivillige som jobber for å beskytte dyrene og stoppe brannene. Om du er i stand til å bidra, og ikke allerede har gjort det, så gjør det, skrev Hamilton torsdag på Twitter.

Minst 26 mennesker har mistet livet i de katastrofale brannene som har ødelagt minst 2000 hjem og svidd av nærmere 100.000 kvadratkilometer med vegetasjon.

Med Twitter-meldingen fra Hamilton publiserte han en video av en koalabjørn som reddes fra flammene.

– Det gjør meg uendelig trist å vite at over en milliard dyr i Australia har lidd en smertefull død. Det er ingen vei ut, og det er ikke deres feil, skrev Hamilton på Instagram.

Tallet er ikke tatt ut av lufta. Ifølge forskere ved universitetet i Sydney har flammene tatt livet av om lag en milliard dyr. Det omfatter pattedyr, fugler og krypdyr, men ikke insekter.

– Min kjærlighet til dyr er ingen hemmelighet, og jeg sørger over de forsvarsløse dyrene som har dødd. Dette dytter noen av artene nærmere utryddelse, la han til og oppfordret folk i Australia til å «kjempe videre».

– Jeg er heldig nok til å få besøke Australia ofte, og jeg vet hvor vakkert landet er. Jeg har snakket med noen av dem som er midt i dette, og jeg er fylt av beundring for alt de gjør.

Hamilton, som i fjor ble verdensmester for sjette gang, avsluttet med å oppfordre sine 14 millioner følgere til å «tenke på det vi gjør med planeten vår».

– La oss jobbe sammen for å gjøre små endringer og oppfordre våre nærmeste til å gjøre det samme, slik at vi kan bidra til å endre retningen vi beveger oss i, skrev han.

(©NTB)