Hamilton i årets første pole

POLE: Lewis Hamilton i pole position i Australia.

POLE: Lewis Hamilton i pole position i Australia. Foto: Mal Fairclough (Afp)

Fortsetter der han slapp.

Tittelforsvarer Lewis Hamilton fortsatte der han slapp i fjor og slo stallkollega Nico Rosberg i lørdagens kvalifisering til Australias Grand Prix i formel 1.

Hamilton var over halvsekundet raskere enn Rosberg da han sikret sin 39. pole position i karrieren. I fjor ble resten av F1-eliten frakjørt av Mercedes-duoen, og mye tyder på at de blir tøffe å hanskes med også i 2015-sesongen.

- Dette var en perfekt start på helgen. Gutta i fabrikken har stått på og gjort en stor innsats for at vi kunne komme hit og levere en prestasjon som denne. Jeg føler meg utrolig heldig som har denne bilen, sa Hamilton.

Det var Mercedes-lagets tolvte strake kvalifiseringsseier. Oddsen på at enten Hamilton eller Rosberg vinner årets første formel 1-løp, er svært lav. I fjor vant de til sammen 16 av 19 løp.

Vil unngå fjorårsreprise

Også for ett år siden startet Hamilton i beste startspor i Melbourne, men i selve løpet fikk briten mekaniske problemer etter bare fire runder. Han håper det går bedre denne gangen.

- I fjor viste jeg at det ikke var noen krise selv om jeg ikke vant årets første løp. Men i morgen har jeg selvsagt planer om å få en bedre start enn den jeg hadde forrige sesong.

Rosberg var raskest i to av tre treningsomganger, men slet med å henge med Hamilton i siste del av kvalifiseringen.

- Jeg hadde ingen stor dag. Farten var der, men jeg klarte ikke å utnytte det, sa tyskeren.

Williams-føreren Felipe Massa kjørte inn tredje raskeste tid foran Sebastian Vettel. Sistnevnte gjorde sin debut for Ferrari.

Sliter

McLaren har slitt tungt i sesongoppkjøringen. Problemene fortsatte i Australia for det britiske laget. Verken Jenson Button eller Kevin Magnussen klarte å ende blant de 15 beste i kvalifiseringen. Duoen må dermed starte i bakre rekker i søndagens løp.

Bare 18 biler er kvalifisert. Manor-laget maktet ikke å stille til start med verken Roberto Merhi eller Will Stevens lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.