*Nettavisen* Sport.

Hamilton kan ta sin tredje VM-tittel

Lewis Hamilton kan sikre sin tredje VM-tittel søndag. Foto: Maxim Shemetov (Reuters)

Lewis Hamilton har gode muligheter til å sikre sammenlagtseieren i formel 1-VM i Texas søndag. Da vil briten i så fall tangere barndomshelten Ayrton Senna.

Dersom Hamilton vinner og sammenlagttoer Sebastian Vettel ikke blir blant de to beste, kan Mercedes-føreren feire sin tredje VM-tittel i karrieren. Flere andre scenarioer kan også sikre jubel for 30-åringen.

Seier vil gjøre at han tangerer navn som Jack Brabham (Australia), Jackie Stewart (Storbritannia), Niki Lauda (Østerrike), Nelson Piquet (Brasil) og Senna (Brasil), alle med tre VM-seirer.

Franske Alain Prost og Vettel har begge fire titler, mens argentinske Juan Manuel Fangio stoppet på fire. Michael Schumacher sikret sju sammenlagttitler i sin karriere.

30 år gamle Hamilton har så langt vunnet ni løp denne sesongen. Med 302 poeng leder han 66 poeng foran Vettel. Lagkamerat Nico Rosberg følger på tredjeplass med fire løp igjen.

Briten nekter imidlertid å ta noe på forhånd.

– Jeg kommer til å bruke tiden godt og jobbe hardt som vanlig. Målet mitt er å vinne en tredje tittel, og fram til jeg klarer det har jeg ikke noen andre mål. Jeg tar ingenting for gitt. Jeg kommer til å gå inn i dette løpet som jeg gjør med alle andre gjennom året, sier han.

– Jeg liker å komme til Austin. Banen har vært fantastisk for meg siden første gang jeg kjørte her. Det er en bane hvor man kan utfordre hverandre og knive om plassene, fortsetter han.

På amerikansk jord har Hamilton så langt brukt tiden godt. Blant annet har han besøkt Will Smith. På sin Instagram-konto betegner han Hollywood-stjernen som en av de mest inspirerende og smarteste menneskene han har møtt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.