Gå til sidens hovedinnhold

Hamilton mistet seieren

Felipe Massa overtar seieren, etter at Lewis Hamilton ble idømt 25 sekunders straff.

Han var raskest på lørdagens trening. Og britiske Lewis Hamilton (23), som kjører for McLaren, fulgte opp med å være raskest da det gjaldt også.

Dermed kunne 23-åringen juble både for seier i Belgia Grand Prix, og også fordi han økte ledelsen sin i kampen om VM-tittelen.

Trodde han.

Men nå har briten mistet seieren til sin argeste rival, Ferraris brasilianske fører Felipe Massa. Massa ble egentlig nummer to, men Hamilton har nå blitt idømt en straff på 25 tilleggssekunder. Dermed overtar Massa seieren, og knapper med det innpå Hamilton i kampen om VM-gullet.

Med straffen faller Hamilton til tredjeplass, bak Massa og tyske Nick Heidfeld fra BMW. Hamilton leder nå bare med to poeng på Massa sammenlagt.

Årsaken til at Hamilton fikk straffen skal være at han kuttet en sving og dermed fikk en ekstra fordel på slutten av løpet.

Belgia Grand Prix har de siste tre årene vært finsk territorium. Massas lagkamerat Kimi Raikkonen har vunnet de tre siste årene. Han lå godt an søndag også, men krasjet og var dermed ute av gullkampen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken