Gå til sidens hovedinnhold

Hamilton satte sesongpunktum med seier i jubileumsløpet

Verdensmester Lewis Hamilton hadde ingen problemer med å omsette pole position i en ny seier da VM-sesongen i Formel 1 ble avsluttet i Abu Dhabi.

Mercedes-føreren, som sikret sin sjette VM-tittel for nesten en måned siden, krysset målstreken mer enn 16 sekunder før toeren Max Verstappen i Red Bull.

– Jeg er stolt, helt klart, men også veldig takknemlig overfor dette utrolige laget, overfor alle i Mercedes som har jobbet så hardt gjennom hele sesongen. Selv om tittelen allerede var sikret ville jeg fortsette å jobbe for å hente enda mer ut av denne vakre bilen, sa han.

Hamilton jubilerte med sitt 250. VM-løp og markerte anledningen på beste vis med sin 11. seier for sesongen. Nå er han oppe i 84 totalt, bare sju fra Michael Schumachers rekord på 91 som en gang ble betraktet som uslåelig.

Den britiske 34-åringen vant for femte gang i Abu Dhabi, og med 413 poeng slo han sin egen sesongrekord på 408, satt i fjor.

Charles Leclerc kjørte inn til tredjeplass i sin Ferrari, mens Hamiltons finske lagkamerat Valtteri Bottas kjørte seg opp til fjerdeplass etter å ha startet aller sist som straff for et motorbytte.

Sebastian Vettel i den andre Ferrari-bilen passerte Red Bull-fører Alexander Albon på nest siste runde og knep femteplassen.

Det var et udramatisk løp som rundet av en sesong der Mercedes-bilene har dominert.

(©NTB)

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken