RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SEIER: Lewis Hamilton vant i Australia.
SEIER: Lewis Hamilton vant i Australia. Foto: James Moy (Pa Photos)

Hamilton slo til i sesongåpningen

Tittelforsvareren vant årets første løp.

Tittelforsvarer Lewis Hamilton ristet av seg stallkollega Nico Rosberg og vant årets første formel 1-løp i Australia søndag.

Briten hadde fordel av beste startspor og var i mål 1,3 sekunder foran Rosberg. Det var Hamiltons 34. seier i hans 149. Grand Prix.

For Mercedes bare fortsatte den voldsomme dominansen i formel 1-sirkuset. Laget tok sin åttende strake triumf og hadde søndag minst en fører på pallen for 20. gang på rad. I fjor vant Hamilton og Rosberg til sammen utrolige 16 av 19 løp.

- Dette var min første seier i Melbourne siden 2008. Nico var rask gjennom hele løpet. Vi visste ikke hvor rask dekkene kunne gå, men jeg klarte å svare da Nico økte farten, sa Hamilton etter triumfen.

30-åringen har vunnet sju av de åtte siste VM-løpene i formel 1. I fjor fikk han en lei sesongstart og måtte bryte Australias Grand Prix på grunn av mekaniske problemer etter bare fire runder. Søndag fikk han revansj.

Rosberg erkjente at det var vanskelig å holde tritt med Mercedes-kollegaen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere