Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamilton sulten på mer suksess

Foto: EPA/Scanpix
Trener døgnet rundt for å forsvare VM-tittelen.

I fjor ble han den yngste gjennom tidene til å bli vinne verdensmesterskapet i formel 1. Nå er Lewis Hamilton sulten på å forsvare tittelen.

Det beviser ikke minst treningsviljen. I år har briten økt treningsmengden kraftig for å være best mulig når sesongstarten går i Melbourne til helgen. Og treningsiveren har hans personlige trener fått merke på kroppen.

Store forskjeller
- Jeg banker på døra til min personlige trener Adam Constanzo tidlig på morgenen. Han bare lurer på hva som skjer når jeg gjør det, sier Lewis Hamilton ifølge BBC.

- Det føles helt fantastisk. Jeg vil bare trene mer og mer. Sulten på å forsvare tittelen er minst like stor som det å vinne i fjor, sier den regjerende mesteren.

Og treningen gir forbedringer. Nå føler Hamilton seg like lett og fin i kroppen som han gjorde for to år siden, da han i debutsesongen lenge fløt på en medgangsbølge uten like.

- Jeg klarer nesten ikke vente med å komme i gang med sesongen. Jeg vil gjerne vinne flere løp, være mer stabil, sier Hamilton.

Nye regler
Og stabilitet og løpsseire er ekstra viktig i årets sesong. Nye regler tilsier nemlig at den som vinner flest løp også blir kronet som verdensmester. Det gamle poengsystemet brukes som backup i tilfelle to førere står med likt antall seire. Poengsystemet vil for øvrig gjelde også for andre plasseringer utenom kampen om å bli verdensmester.

Hadde de nye reglene vært gjeldende i fjorårssesongen, ville ikke Hamilton blitt verdensmester. Briten selv er klar for å vise at han kan vinne også med det nye regelverket.

- Jeg er blitt bedre fysisk og psykisk, så jeg vet at jeg kan, forteller Hamilton.

Sliter
Både selvtilliten og humøret er på plass for den regjerende mesteren. Og det til tross for at McLaren-teamet har slitt kraftig de siste dagene før sesongåpningen. Teamet sliter med å finne et godt aerodynamisk oppsett på bilen, som rett og slett bremser for mye når hastigheten blir høy nok.

Likevel er Hamilton fast bestemt på å kjempe om løpsseier og sammenlagtseieren.

- Om utviklingen fortsetter som nå, ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan vinne mer, sier Hamilton – topptrent og klar.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!