RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamilton vant suverent i Malaysia

Foto: Roslan Rahman (/ Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I mål 17 sekunder foran nestemann.

Lewis Hamilton suste inn til klar seier i Malaysias Grand Prix i formel 1 søndag. For første gang på 59 år hadde Mercedes de to beste på pallen.

Briten, som kjørte av gårde i beste startspor, ble aldri satt under press i varmen på Sepang-banen. Han vant 17 sekunder foran stallkamerat Nico Rosberg, mens det var ytterligere sju sekunder ned til regjerende verdensmester Sebastian Vettel på tredjeplass.

Mercedes sikret seg de to øverste pallplassene for første gang siden det tyske laget gjorde formel 1-comeback i 2010. Forrige dobbeltseier kom i 1955.

Med triumfen fikk Hamilton en solid opptur etter at han måtte bryte i VM-åpningen i Australia for to uker siden. Seieren var hans første siden han vant Ungarns Grand Prix i juli i fjor. Totalt var det hans 23. seier i karrieren.

Takknemlig
29-åringen tilegnet seieren til de savnede på det forsvinnende MH370-flyet og deres pårørende.

- Utrolig, helt utrolig. Jeg er så takknemlig, spesielt etter tragedien for tre uker siden, sa Hamilton.

Det ble holdt ett minutts stillhet for de 239 menneskene som er savnet. Flyforsvinningen kastet skygger over et mer dempet formel 1-løp enn vanlig.

Halvveis ut i løpet hadde Hamilton bygget seg opp en ledelse på ti sekunder. Bare meldinger om mulig regn var til bekymring for verdensmesteren fra 2008, men oppholdsværet holdt seg.

- I dag svettet du allerede før du fikk satt deg i bilen, så det var viktig å holde hodet kaldt og være konsentrert. Laget traff perfekt med instruksjonene, og jeg vil derfor gi dem en stor takk, sa Hamilton.

Rosberg leder
Vettel nærmet seg Rosberg mot slutten, men Mercedes-føreren holdt unna for landsmannens innspurt.

- Til slutt ville jeg bare sørge for å få bilen i mål. Det er fortsatt en lang vei igjen, men Mercedes-bilene er raske, sa Vettel. Red Bull-stjernen ligger på sjuendeplass i VM-sammendraget etter to runder. Vettel ble i fjor verdensmester for fjerde året på rad.

Rosberg, som vant Australias Grand Prix, leder 18 poeng foran Hamilton sammenlagt. Fernando Alonso (Ferrari) er nummer tre etter søndagens fjerdeplass.

Danske Kevin Magnussen imponerte stort da han debuterte med annenplass for to uker siden. Søndag ble McLaren-føreren nummer ni. Han ble innhentet med en runde av Hamilton.

Magnussen kolliderte med Kimi Räikkönen tidlig i løpet og ble ilagt en tidsstraff på fem sekunder.

Formel 1-sesongen fortsetter med Bahrains Grand Prix neste helg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere