*Nettavisen* Sport.

Hamilton vant Ungarns Grand Prix

Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix

Briten Lewis Hamilton ledet fra start til mål da han vant Ungarns Grand Prix i formel 1 søndag.

28.07.13 17:46

Hamilton hadde før løpet tatt 21 formel 1-seire i karrieren, men det er hans første seier i Mercedes-setet. VM-vinneren fra 2008 hadde beste startposisjon og vant foran finnen Kimi Räikkönen i Lotus. VM-lederen Sebastian Vettel fra Tyskland i Red Bull kjørte inn til tredjeplass.

- Dette er kanskje et av mine aller viktigste Grand Prix-seire. Jeg kan ikke bli mer lykkelig enn dette, og håper at jeg fortsatt kan vinne flere ganger. Vi må kjempe hardt, men hvis vi kunne få dekkene til å holde her, så kan vi få det til andre steder også, sa Hamilton.

Banen i Ungarn må regnes som en av Hamiltons favorittbaner. Han vant også der i fjor og søndagens seier var hans fjerde i Ungarns Grand Prix.

Det var rundt 35 grader på Ungaroring utenfor Budapest og Hamilton tangerte Michael Schumachers fire seirer på banen.

- Jeg var virkelig sulten etter å vinne og ga alt. Vanligvis blir jeg hindret i feltet, men denne gangen gjorde jeg alt jeg kunne for ikke å havne i trafikken, sa den 28 år gamle briten.

De eneste gangene Hamilton overlot ledelsen til noen av de andre var etter at han hadde vært i depotstopp. VM-lederen Vettel forsøkte å ta seg forbi finnen Räikkönen mot slutten, men klarte aldri å passere.

Med sin tredjeplass økte dermed Vettel sammenlagtledelsen sin ettersom Fernando Alonso måtte nøye seg med femteplassen. Vettel har, etter ti kjørte VM-runder, 172 poeng med Räikkönen på annenplass med 134. Alonso har 133 poeng. Hamilton på fjerdeplass har 124 poeng. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag