Gå til sidens hovedinnhold

HamKam fosser mot opprykk, men Rekdal var forbannet over det han fikk se: - Ikke fornøyd

HamKam tok tre nye poeng i jakten på opprykk til Eliteserien.

HAMKAM-BRYNE 3-0

Hamar-klubben brukte ikke mange minutter på å avgjøre hjemmekampen mot Bryne. Allerede etter ni minutter sendte canadiske Thelonius Bair laget i ledelsen med et hardt skudd. Kun få minutter senere fikk de grønn-hvite tildelt et straffespark som Jonas Enkerud ekspederte sikkert i nettet.

Kjetil Rekdals menn ga seg ikke med det.

Like før halvtimen fikk Hasan Kurucay en scoring annullert etter et hjørnespark uten at noen helt skjønte grunnen til det. HamKam fortsatte uansett å male på videre.

Aleksander Melgalvis plasserte inn hjemmelagets tredje etter pasning fra Emil Sildnes etter 35 minutter. Kampen var avgjort i god tid før pause.

- Det er fest på Briskeby, kommenterte Discovery-ekspert Joacim Jonsson i OBOS-direkte sendingen.

Les også

Obos-toppscorer Oscar Aga bekreftet klar for svenske Elfsborg

- Ikke fornøyd

Til tross for et komfortabelt resultat hjemme mot bunnlaget Bryne var det en tydelig misfornøyd Rekdal i pausen. Han valgte å bytte ut duoen Rasmus Lindkvist og Emil Sildnes til tross for en komfortabel ledelse.

- Jeg er ikke fornøyd med den defensive jobbingen i laget. Vi slipper til 14 kontringer i første omgang og det holder ikke på et høyere nivå. Vi må spille en mer komplett omgang. Jeg er veldig fornøyd offensivt, men det er sløvt bakover, var den klare beskjeden fra Rekdal til Discovery i pausen.

Det var tydelig at treneren ikke satte spesielt stor pris på å bli såpass hardt presset på eget gress ved flere anledninger.

En tydelig frustrert Rekdal virket både ukomfortabel og forbannet med prestasjonen til eget lag også utover i andre omgang.

- Jeg tipper, til tross for 3-0, så var det en rasende Rekdal inne i garderoben. For han vet at om det hadde vært et bedre lag de hadde møtt så hadde det vørt mål i mot. De leder 3-0, men prestasjonen de har levert er ikke den beste, var dommen fra Jonsson.

Bedre i andre omgang

Litt senere i andre omgang, i det Bryne misbrukte nok en sjanse, tok svensken i bruk enda kraftigere ord.

- Han er rasende nå. Rekdal er rasende nå. Det er bare et under at de ikke har sluppet inn mål. De gjør ingen god kamp.

Til tross for flere Bryne-sjanser holdte HamKam nullen og sikret seg en klar seier. Hamar-klubben leder nå OBOS-ligaen fire poeng foran Jerv etter 19 serierunder.

Etter oppgjøret var det en mer fornøyd Rekdal som snakket med Discovery.

- Bedre defensivt, men dårligere offensivt. Vi skapte for lite i andre omgang, men det blir litt sånn når du har drept en kamp. Da er man litt redd for å slippe til noe så det skal snu også kommer det en ny kamp på lørdag, sier Rekdal etter kampen.

- Vi må jobbe med helheten og må tilegne egenskapen om at når vi går i angrep så må vi komme oss raskt tilbake igjen, avslutter han.