HAMKAM – VÅLERENGA 1-1:

Det så lenge ut til å bli Oslo-lagets sjette strake seier i Eliteserien, men så dukket en 16-åring opp for HamKam.

I første omgang sendte Henrik Udahl gjestene i føringene like før pause, og så ut til å bli matchvinner.

Men i likhet med førsteomgangen, så skulle det bli scoring på overtid. Innbytter Thoresen Faraas, født i 2005, sikret ett poeng med en snodig scoring.

Vålerenga rotet det til i eget forsvar og klareringsforsøket endte i hodet til 16-åringen før den spratt over streken og i mål.

– Det var veldig deilig. Jeg har alltid drømt om å spille i Eliteserien, og gjøre mitt første mål, det er veldig gøy. Alle mål og poeng må vi ta med oss, sier Thoresen Faraas til Discovery+ etter kampen.

– Sludder og vas

Denne sesongen har HamKam kun vunnet tre kamper, men Hamar-laget har riktignok spilt ti uavgjort. Poenget mot Vålerenga gjorde at laget gikk forbi Sarpsborg 08 på målforskjell, men det er likevel jevnt i bunnen av Eliteserien.

Etter kampen ble HamKam-trener Jakob Michelsen spurt av Discovery+-reporteren om det var på tide å ta noen trepoengere. Det var ikke den danske treneren helt enig i.

– Så lenge vi samler poeng, så skal vi nok klare oss. Det er ingen overraskelse for oss at vi kommer til å kjempe helt i bunn.

– Hvis vi tar ett poeng i alle de resterende kampene, så berger vi plassen, sier Michelsen.

Uttalelsene får Discovery+-ekspert Christian Gauseth til å reagere.

– Det er en latterlig holdning. Det er klart at når reporteren vår spør om det er på tide å begynne å ta seirer, så har hun helt rett. Å bli møtt med at det går fint om de tar ett poeng resten, det er sludder og vas, mener han.

– Veldig skuffende

Vålerenga hadde mulighet til å vinne sin sjette strake seier i Eliteserien, men hovedtrener Dag-Eilev Fagermo måtte finne seg i å reise tilbake til Oslo med kun ett poeng i sekken.

– Det er veldig skuffende med de feite sjansene vi har. Vi må avgjøre lenge før, sier han etter kampen.

Fagermo mener laget leverte en god prestasjon, men ergrer seg over at sjansene ikke ble omsatt til scoringer. Jonatan Tollås Nation var skuffet etter kampen.

– Det er jævlig bittert her og nå. Det føles som et tap, mener han.

Udahl med ny scoring

Det var flere store sjanser til begge lag i første omgang, men ingen av lagene maktet å finne veien til nettmaskene før Henrik Udahl sendte Vålerenga i føringen kun sekunder før pause.

Petter Strand, som har vært solid på midtbanen for Vålerenga de siste kampene, sendte en høy stikker i retning Udahl. Med nysigneringen Torgeir Børven på benken gjorde spissen sakene sine godt og lobbet elegant inn ledermålet.

I pausen mente Udahl laget spilte en god omgang, og erkjente at det var en følsom lobb han vartet opp med like før dommer Tore Hansen blåste av omgangen. Samtidig benyttet han muligheten til å sende et stikk til banefasilitetene på Briskeby Arena.

– Vi spiller på asfalt, så det er fint at vi klarer å holde fokuset. Jeg får igjen for å ha spilt på asfalt hele ungdomsskolen, sier 25-åringen til Discovery+.

LES OGSÅ: Vålerengas ekstreme forvandling: Her er klubbens «hemmelige» våpen

Børven og Pedersen tilbake

Med en halv time igjen å spille reiste hjemmepublikummet seg da Marcus Pedersen ble byttet inn til sitt comeback for HamKam.

Dag-Eilev Fagermo ville ikke være noe dårligere, og sendte Torgeir Børven på banen i Vålerenga-drakt for første gang siden 2013.

Begge de to spissene kom fra spill i Tyrkia, der Børven har vært i Ankaragücü og Gaziantep siden overgangen fra Rosenborg i 2020. Pedersen på sin side har vært i Ankaraspor og Tuzlaspor siden han forlot HamKam i 2021.

Børven var nærmest scoring av de to spissene, men ingen klarte å krone comebacket med mål. I stedet stjal Thoresen Faraas showet med sin overtidsscoring.

I neste runde venter en svært tøff oppgave for de grønne og hvite når Bodø/Glimt venter på Aspmyra. Vålerenga får besøk av Tromsø.