Gå til sidens hovedinnhold

HamKam med viktig bortepoeng mot Aalesund - har forsprang på seks poeng

Jonas Enkerud sørget for at Aalesund ikke tok innpå HamKam i toppoppgjøret på Sunnmøre.

AALESUND - HAMKAM 1-1:

HamKam har fremdeles et forsprang på seks poeng på toppen av obosligatabellen etter at det endte 1-1 i bortemøtet med Aalesund søndag.

Erlend Segberg ga Aalesund ledelsen, mens Jonas Enkerud utlignet for HamKam.

Rekdal: - Passe fornøyd

HamKam-trener Kjetil Rekdal erkjenner at det er sterkt å ta poeng på Color Line Stadion, men mener likevel laget hans kunne fått med seg mer.

- Jeg er sånn passe fornøyd. Vi har muligheten til å vinne her, så vi blir vi litt for feige utover i andre omgang, etter den store sjansen vi har. Da begynner vi å spille for mye på 1-1. Vi klarte jo det og. Det er et sterkt poeng selvfølgelig, men vi hadde nok sjanser til å score flere mål her, sier Rekdal til Discovery.

Aalesund-trener Lars Arne Nilsen mener de to lagene i stor grad sørget for å nøytralisere hverandres styrker i søndagens kamp.

- Jeg tenker at vi utligner hverandre. Vi greide ikke å bryte de ned, og de greide ikke bryte oss ned. De får en mulighet og kommer seg inn i kampen igjen. Etter det, er det stillingskrig, og det er ingen som har lyst til å tape. Vi kan leve med dette, men skulle gjerne slått dem, sier Nilsen til Discovery.

Enkerud reddet poeng

Det var etter en halvtimes spill at hjemmelaget tok ledelsen etter at tidligere HamKam-spiller Simen Bolkan Nordli slo et frispark inn i boksen.

Der ventet Erlend Segberg, som steg til værs og stanget ballen hardt inn i det nærmeste krysset bak en sjanseløs Nicholas Hagen i AaFK-buret.

Gjestene hadde imidlertid ingen planer om å gi seg av den grunn, og like før pause dunket Jonas Enkerud inn utligningen etter at Kristian Eriksen kastet seg inn i en duell inne i feltet.

I forkant av utligningen tok Aleskander Melgalvis ned ballen helt ute ved sidelinjen på høyresiden. AaFK-spillerne mente ballen var ute, men dommer og assistentdommer var uenige, og dermed 1-1.

Etter pause var det HamKam som var nærmest seieren, da Enkerud først satte ballen i innsiden av stolpen etter innlegg fra venstre. På returen måtte Eriksen løpe bakover for å hente ballen og fikk dermed ikke presset avslutningen på mål.