HamKam-stopperen har vært blant Hamar-klubbens beste spillere i Eliteserien-comebacket denne sesongen. Dansk-tyrkeren vurderes av NTB som klubbens beste spiller til nå denne sesongen og som nummer 20 totalt i Eliteserien.

Med tre kamper igjen av sesongen har HamKam et forsprang på fem poeng ned til Sandefjord som ligger på kvalifiseringsplass.

– Jeg føler at min sesong har vært bra, men jeg synes fortsatt at folk ikke har sett den beste versjonen av meg enda. Jeg spiller på et lag som ikke er så interessert i å ha ballen, uten å diskreditere HamKam på noe vis. Det som gjør meg til en av de beste midtstopperne er etter min mening at jeg er god med ballen, sier Kurucay til Nettavisen.

Selv føler han at det er en underkommunisert del av hans spill.

– Hvis jeg får sjansen til å spille på et lag som har mer ballbesittelse og en spesifikk måte å spille på, så vil jeg være en midtstopper som vil ta spillet til det neste nivået, sier han og fortsetter med en klar melding:

– Jeg vil si jeg er en de beste midtstopperne i Eliteserien. Det mener jeg klart at jeg er.

Har allerede avslått tilbud: – Vil prøve en ny utfordring

25-åringen er ikke overrasket over at han har prestert på et høyt nivå. Kun en liten håndfull stoppere vurderes å ha prestert bedre enn Kurucay i år, og av flere eksperter har han blitt trukket fram som en av seriens mest solide forsvarsspillere.

Kurucay sin kontrakt med HamKam går snart ut. Allerede nå kan han fritt signere for en ny klubb og fortsette karrieren et annet sted etter inneværende år. Til Nettavisen bekrefter han at det er mye interesse fra flere ligaer og at han allerede har avslått tilbud fra utlandet, i tillegg til en norsk klubb.

– Jeg har fortalt klubben at jeg gjerne vil prøve en ny utfordring og være en del av et lag som kjemper lenger opp i toppen. Det vil nok ikke komme som et kjempesjokk for HamKam når jeg sier at jeg drar videre til en ny klubb. Jeg har ambisjoner om å spille for et lag som er mer dominerende og spiller en mer attraktiv fotball enn HamKam gjør. Vi får se om det blir en klubb i Norge eller utlandet, sier han.

Ifølge Nettavisens opplysninger har Kurucay allerede avslått et konkret kontraktstilbud fra LSK. Han ønsker ikke å kommentere noe om hvilke klubber han har vært i dialog med, men bekrefter at han har avslått tilbud.

– Det må være en totalpakke som passer meg, i en klubb hvor jeg får vist meg fra min beste side, sier han.

Gamletreneren har vist interesse

Han utelukker ikke å fortsette karrieren i en annen norsk klubb om totalpakken er god. I fjor ble stopperen trent av Kjetil Rekdal og Geir Frigård i HamKam før de forsvant til Rosenborg før denne sesongen.

Nettavisen er kjent med at Kurucay er en spiller som vurderes konkret på Lerkendal før neste sesong og at en overgang til RBK kan være aktuelt om et konkret tilbud kommer på bordet. Mye står og faller på hva som skjer med argentinske Renzo Giampaoli. Det er fremdeles uavklart om Boca Juniors-stopperen blir værende i RBK etter inneværende sesong.

– Kjetil og Geir kjenner jeg selvfølgelig godt etter at de var i HamKam. Vi hadde et fint samarbeid og vi rykket opp fra OBOS sammen, men jeg vet ikke hva de tenker før neste sesong. Vi må se hva som skjer, men det ville overraske meg om de ikke synes jeg var en interessant spiller, sier Kurucay.

HamKam kan sikre plassen i Eliteserien om de vinner borte mot Sandefjord søndag kveld.