Gå til sidens hovedinnhold

- HamKam rundspilte oss

Viking-kapteinen ikke nådig etter tapet mot HamKam.

BRISKEBY (Nettavisen): HAMKAM-VIKING 3-2

- De var bedre enn oss i det meste. Vi hadde sjansen til å ta poeng etter to mål på dødball, men vi fikk som fortjent, sier en skuffet Stokholm etter kampen.

Stokholm mente målene kom grunnet markeringssvikt og rot i forsvaret, men berømmet også HamKams offensive spill.

- De var bra, og vi var alt annet enn bra. En skuffende kamp av oss, sier kapteinen.

Viking endret stilen
På forhånd var det mye snakk om at Viking ville tilpasse taktikken sin til motstanderne de møtte på bortebane, og det ble også tilfelle i dag.

- Vi spilte 4-4-2 istedenfor 4-4-1-1 som sist, og det var grunnet HamKam. Men også banen hindret oss fra å spille sitt spill. Vi var veldig dårlige på defensive dødballer, men jeg er ikke helt misfornøyd kampen. Vi viste bra spill til tider, og det må vi ta med oss, sier Viking-trener Uwe Rösler etter kampen.

Markus Ringberg var desto mer fornøyd med at Viking tilpasset spillet sitt til HamKams stil.

- Det passet oss veldig bra. Vi er bra når det er mange dueller, så jeg er glad for at Viking valgte å spille på den måten, sier en blid kaptein etter kampen.

(Se sammendrag fra kampen i videovinduet under)

227313

Ringberg scoret først
Ringberg åpnet ballet med en scoring før pause, noe han likte godt.

- Viktig å få det første målet. Jeg slo Allan Gaarde i en duell på bakre stolpe etter et fint innlegg fra John Anders Rise. Men så roter vi det til og slipper inn et par billige dødballmål, fortsetter svensken.

(Saken fortsetter under bildet)

Corner er mål
Viking reduserte både til 1-2 og 2-3 etter corner og begge var mål der ballen ble skutt i nettaket fra et par meters hold etter mye klabb og babb i feltet. Andrius Velicka fikk sin første scoring for Viking da han reduserte til 1-2, mens midtstopper Børre Steenslid kriget inn 2-3.

- Jeg vet ikke om det var markeringssvikt på de to målene. Jeg burde nok gjort en bedre innsats på det første målet, men på det andre så sto jeg med ryggen til, sier Ringberg.

- Men det er uansett litt typisk av oss. Vi klarer å gjøre det for spennende for oss selv og fansen. Vi setter 2-0, men slipper inn et mål minutter senere. Så setter vi 3-1, og får 3-2 like etterpå. Her har vi mye å gå på, og vi må lære oss å ikke slippe lag inn i kampen på den måten, avslutter Ringberg.

Godt fornøyd
HamKam-trener Arne Erlandsen var godt fornøyd med seieren.

- Det var viktig at vi vant, men vi har fremdeles mer å gå på i alle spillets faser. Jeg liker ikke at vi slipper inn mål på defensiv dødball, men også gledelig at de offensive spillerne våre slår til. Spesielt moro var det at Olivier Karekezi fikk sitt første mål, det trengte han. Men dette var en lagseier, og jeg synes alle gjorde en bra innsats, sier Erlandsen.

Karekezi fikk ballen inne i 16-meteren etter et innkast, og han smalt ballen i mål fra skrått hold via et par Viking-bein. 3-1 målet kom etter et nydelig innlegg fra Roman Kienast, og Adem Güven satte ballen i mål etter et herlig mottak.

(Saken fortsetter under bildet)

Snytt for straffe?
Rösler følte også at laget hans ble snytt for et straffespark.

- Joakim Austnes kom fri på venstrekanten, og keeperen fikk han ut av balanse. Slik jeg ser det var det straffe, men all ære til Austnes som holdt seg på bena og ikke filmet, avslutter Viking-treneren.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot