Hamlet klar for tittelkamp i Cage Warriors

TITTEL: Marthin Hamlet får muligheten til å ta VM-tittelen i lett tungvekt i Cage Warriors når han møter litauisk motstand 29. juni. 

TITTEL: Marthin Hamlet får muligheten til å ta VM-tittelen i lett tungvekt i Cage Warriors når han møter litauisk motstand 29. juni.  Foto: Adrian Richvoldsen

27-åringen blir fjerde nordmann som skal kjempe om en VM-tittel i Europas største MMA-organisasjon.

09.04.19 13:30

Jack Hermansson (nå UFC), Mohsen Bahari, Thomas Robertson, Alexander Jacobsen og Thomas Moon Lee Hytten har alle tidligere gått tittelkamper i Cage Warriors, men det er kun førstnevnte, som nylig slo seg inn blant topp 10 i UFC, som har kunnet krone seg med et tittelbelte i organisasjonen.

Nå får Hamlet muligheten til å gjøre som Hermansson. Det skjer på Cage Warriors 106 i London 29. juni.

- Det har vært interesse for meg tidligere, men jeg har ikke villet låse meg til organisasjonen, sier han til Nettavisen.

Som Nettavisen nylig kunne fortelle, skulle den tidligere toppbryteren egentlig delta i millionturneringen «Professional Fighters League (PFL)».

Muligheten glapp imidlertid i 12. time, men nå får han et solid plaster på såret med tittelkamp i lett tungvekt i Cage Warriors.

NY KAMP: Marthin Hamlet er klar for tittelkamp i Cage Warriors. Foto: Aleksander Limkjær/Gjengangeren

Hamlet forteller at han selv tok kontakt med organisasjonen, men at de i utgangspunktet ikke ble enige.

- Jeg forespurte dem rundt stevnet 29. juni, og da ringte arrangørene og sa de var interesserte. Jeg ville imidlertid kun ha én kamp på kontrakten, noe de sa ville blitt vanskelig. Da sa jeg egentlig bare at det var synd, før jeg la på, forteller han.

Det var imidlertid ikke slutten på visa, for Cage Warriors kontakt igjen like etter.

- Da spurte de om jeg ville gå tittelkamp. Kontrakten innebar at jeg måtte forsvare tittelen tre ganger, men ettersom jeg ikke vil låse meg helt ble vi enige om at jeg kan bryte kontrakten om UFC kommer med et tilbud.

- Ble du overrasket da du fikk telefon om tittelkamp?

- Ja, det var overraskende at de tilbød tittelkamp, men det måtte de også gjøre for at jeg skulle være interessert, sier Hamlet.

Møter litauer

Det betyr at han nå er klar for tittelkamp. Der møter han litauiske Modestas Bukauskas, som har åtte seire og to tap i proffkarrieren.

Hamlet, som fortsatt kun har fem kamper i buret, er trygg på at han kan ikle seg beltet i juni.

- Det er helt klart den tøffeste motstanderen jeg har møtt så langt, men jeg skal ha en dårlig dag om ikke jeg slår ham. Jeg føler meg komfortabel og bra, og har allerede hatt en god treningsperiode, forteller han.

27-åringen gjentar at han ikke villet takket ja til Cage Warriors-kontrakt om han ikke ble tilbudt en tittelkamp, og han forteller at matchmakerne i organisasjonen har fulgt ham siden debuten i buret.

- Det er enormt at man med kun fem kamper får den muligheten så tidlig. De sa at de ikke gir tittelkamp til hvem som helst med 5-0, men de mente det ser ut som jeg har gått langt flere kamper enn jeg faktisk har.

Ved seier mot Bukauskas vil Hamlet få sitt hittil største gjennombrudd på MMA-scenen.

- Man får internasjonal status om man drar i land dette, forteller han.

LITAUEN: Hamlet møter Modestas Bukauskas fra Litauen i London 29. juni. Foto: Cage Wariors

Tilbud om TV-serie

Hamlet har tidligere uttalt at han har et stående tilbud om å være en del av Dana Whites TV-serie «Looking for a fight», men nå blir det heller Cage Warriors-kontrakt på vestfoldingen som tidligere var en av Europas beste brytere.

Om han makter å tilrive seg tittelbeltet 29. juni, vil naturligvis sjansene for en plass i UFC øke.

- Ja, da kan jeg fort få en telefon (fra UFC), men samtidig vil også et tittelforsvar være bra for min del, avslutter han.

Frontline-utøveren er fortsatt ubeseiret etter at han i 2017 bestemte seg for å bytte ut brytematta med MMA-buret. Han har forholdsvis komfortabelt tatt fem av fem seire mot presumptivt svakere motstand, og slo sist polske Lukasz Parobiec på poeng i Cage Warriors Danmark i 2018.

27-åringen har tidligere fått tilbud om å trene med de beste MMA-utøverne i USA, men velger å ha sin base på Frontline Academy i Oslo med sin trener Andy Dybvad.

NA +: Nettavisen viser lørdag 13. april to forskjellige MMA-stevner (Cage Warriors: Academy South East og MMA: Battle Arena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.