Norge - Serbia 30-25:

Stine Bredal Oftedal debuterte for landslaget i Møbelringen Cup mot Island fredag, og scoret kampens siste mål da Norge slo Serbia 30-25 lørdag.

Les saken: Her debuterer den «nye Gro» for Norge

Men selv om seieren kom som bestilt, ble det klart at Thorir Hergeirssons tropp har mye å jobbe med før EM på hjemmebane om ti dager.

- For mye skuddbom
Verst sto det til med bakspillerskuddene. Det første målet på skudd bak fra banen kom ikke før det var spilt 50 minutter, da Linn-Kristin Riegelhuth banket inn 26-20. Ida Alstad scoret fire mål, men hadde en uttelling på under femti prosent. I tillegg sank den norske innsatsen betraktelig i andreomgangen, etter en 18-11-ledelse til pause, og angrepsspillet var preget av slurvefeil og skuddbom.

- Jeg skulle ønske resultatet ble litt bedre. Vi spiller én bra omgang, men rusker det til i andreomgangen. Spesielt skudduttellingen kunne vært bedre, sa Gro Hammerseng, som scoret sitt landslagsmål nummer 600 mot Serbia, til TV2 etter kampen.

- Enkle kontringsmål
Katrine Lunde Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø beviste imidlertid at keeperspillet sitter som det skal. Samtidig spilte Heidi Løke som vanlig bra i sin strekposisjon og ble toppscorer for Norge med fem mål, det samme som Kari Mette Johansen. Sistnevnte, som er en lynrask vingspiller, frontet de norske kontringene, som blir det viktigste våpenet om Hergeirsson skal sikre sin første mesterskapsmedalje som landslagstrener.

- Jeg er godt fornøyd med kontringsspillet i dag. Vi begynner å få det tempoet som vi liker og da er vi vanskelige å stoppe. Og når målvaktsspillet og forsvarsspillet er som i dag, gir det oss noen enkle kontringsmål, sa Hergeirsson, ifølge Dagsavisen.

Danmark slo Island 34-21 lørdag, og er Norges siste motstander i Møbelringen Cup. De to møtes søndag og Norge er klar favoritt etter åtte strake seiere mot rivalen over dammen.

Sjekk siste sportsnytt her!