*Nettavisen* Sport.

Hammersland-dobbel da Åsane tok første stikk i kvalifiseringen mot Notodden

Åsane-kaptein Joakim Hammersland tar ansvar i kampen om 1.-divisjonsspill. Han scoret to nye mål da Notodden ble slått 3-1 borte i første kvalifiseringsfinale.

21.11.19 21:16

Hammersland scoret to ganger også da Kvik Halden ble slått 4-1 sammenlagt i første runde, et oppgjør mellom toerne i 2.-divisjonsavdelingene. Torsdag avgjorde han da laget som endte på 14.-plass i årets 1. divisjon ble slått klart på bortebane.

Han kunne fullført sitt hattrick fem minutter før slutt, men etter å ha scoret to ganger alene med Espen Vasby vant Notodden-keeperen den tredje duellen og holdt liv i spenningen.

– Dette var en god opplevelse for oss. Det var en godt gjennomført kamp der vi traff godt med kampplanen. Jeg skulle vel hatt både tre og fire mål i dag, men jeg får nøye meg med de to, sa Hammersland til Eurosport Norge.

Returkampen spilles søndag, og sammenlagtvinneren spiller på nest høyeste nivå i norsk fotball neste år.

Vendte

Åsane rykket ned etter kvalifisering i fjor, men mye tyder på at laget er på vei tilbake. Notodden kom riktig nok best i gang på eget kunstgress torsdag og tok ledelsen ved Marco Tagbajumi halvveis i første omgang.

Nigerianeren nikket inn 1-0-målet etter flott forarbeid og et presist innlegg fra Martin Holmen, men ledelsen holdt bare i tre minutter. Da styrte Stian Nygard inn utligningen etter at venstreback Jonas Eide Vågen tok seg til dødlinja og slo inn.

Så var det Hammerslands tur til å presentere seg. I det 34. minutt spilte Didrik Fredriksen fram Håkon Holmefjord Lorentzen. Broren til OL-mesteren i skøytesprint vendte med ballen og spilte i samme bevegelse fram lagkapteinen, som alene med keeper var nådeløs med avslutningen.

– Kampbildet var som forventet. Vi fikk ha mye ball og håpet at de skulle trøkke litt på oss. Da er vi farlige, sa Åsane-trener Morten Røssland til Eurosport.

Ofret seg

På overtid i 1. omgang berget Ole Martin Kolskogen gjestene med en redning på streken, og ni minutter ut i den andre omgangen økte Hammersland ledelsen da han ble vakkert frispilt på en kontring, førte ballen i høyt tempo og scoret alene med keeper Vasby igjen.

Pasningen kom fra Nygard, som dermed ble stående med mål og assist.

Etter en time ofret Åsane-keeper Eirik Østgaard seg i en duell og berget tomålsledelsen da Tagbajumi kom alene gjennom etter en ballerobring rett utenfor 16-meteren.

Hammersland hadde en kjempesjanse til å gjøre 4-1 framspilt av Kristoffer Stava i det 86. minutt, men Vasby rykket ut og reddet.

– I dag var Åsane bedre enn oss. Vi har et veldig vanskelig utgangspunkt, men vi skal gjøre det vi kan for å ta det igjen søndag, sa Notodden-trener Kenneth Dokken.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.