*Nettavisen* Sport.

Hamre og en Cherry

Foto: hesteguiden.com

I jakten på seks rette i V65-spillet på Bjerke onsdag kveld, er det Frode Hamre og Eirik Høitomt som må hjelpe oss.

27.11.13 12:16

Kommende lørdag kan en eventuell alenevinner ta med seg over 28 millioner kroner fra V75-spillet når Leangen travbane er vertskap. Sist gang Leangen arrangerte V75 spilte Nettavisen inn over 800 000 kroner på sine V75-forslag.

Leangen har vist seg å være en gullbane for Nettavisen. Så sent som sist mandag ble det storfangst for Nettavisen i V65-spillet og over 400 000 kroner innspilt. Nettavisen har allerede lagt ut en rekke andelslag på Eksperten. Klikker du på lenken under går du direkter til Nettavisens V75-meny på Leangen.

Klikk her for å kjøpe andeler på Eksperten til Nettavisens V75-andelslag på Leangen

Men før den tid er det mange travløp som skal avvikles, og etter at V4-løpene på Jägersro galopp i Sverige i lunsjen er over denne onsdagen, kan det spillende publikum hos Norsk Rikstoto se frem til spill til V5-løpene på Charlottenlund i Danmark i ettermiddag, før det hele braker løs på landets hovedbane Bjerke, med V65-spill til kvelden.

I hovedstaden i kveld er det en utfordrende meny spillerne blir servert, og vi føler vi må sette to bankere for å kunne være med i leken om de store kronene (vondt å fange to-tre vinnere litt på kanten med en banker). Da støtter vi oss til en hest med glitrende forutsetninger i V65-2 samt til en spennende hest som debuterer for Frode Hamre i V65-4, og vi tror på en topp vinnersjanse for dem begge.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Billig i mot
I et varmblodsløp i relativt høyt grunnlag i den andre avdelingen synes vi 2 Cherry Va Bene har en helt skreddersydd oppgave foran seg, og vi tror 5-åringen bokfører årets femte triumf i kveld. Det ble galopp under angrep i den siste svingen i et tøft V75-løp sist, men vi tror ikke det er noen fare med formen.

Han avsluttet kvikt til tredje på 13.5 over en sprint i den nest siste starten bak gode Anthony Boko & co, og da skal han kunne hamle opp med hester som Nozler, Fux Pride og Thai Merlot i kveld. Sporet er helt perfekt for hans del i kveld, og vi tror han sitter tidlig i tet (får trolig overta fra 4 Bully ut av den første svingen).

Da skal det i så fall kunne dreie seg om en solid vinnersjanse (dog seiersaktuell uansett posisjon underveis), og vi bankerspiller den kapable Rite On Line-sønnen til Rolf Mangelrød. Fin form er det på 5 Nozler, men han har vondt for å vinne løp. Det er opp en klasse for 6 Fux Pride, mens sporet er dårlig for 8 Thai Merlot.

Vår rangering V65-2: A: 2 B: 5-6-8 C: 4-10-1-3-9-7

Debut med mersmak?
I et nytt varmblodsløp i den fjerde avdelingen gjør 6 Thai Armani en svært spennende start i regi Frode Hamre, og vi tror 3-åringen er snakk om en vinner direkte. Hesten viste oppløftende ting i sommer (galopperte i hvert fall som trippel-aktuell i Märtha-løpet på Biri), men sist var han ikke helt som best.

Frode Hamre har hatt hesten i trening et par måneder etter det løpet, og eksilbergenseren har vært svært fornøyd med hva hesten har vist i trening nå på slutten. Frode pleier å ha stålkontoll på hver enkelt hest på stallen, og når vi hadde Frode på tlf. mandag formiddag, la han ikke skjul på sin begeistring for denne hesten.

Da tror vi på en topp vinnersjanse, og vi tror Thai Armani sitter tidlig i tet i fra sitt springspor. Da skal det i så fall en veldig god hest til for å slå ham (gått 15.5 full vei som best tidligere), og når 4 Gigant Invalley som imponerte ved triumfen på 15.0 over en sprint sist, har fått et dårlig spor, bankerspiller vi Thai Armani.

Vår rangering V65-4: A: 6 B: 4-9-3-2 C: 10-7-1-5-11-8-12

V65-1, 2140 meter voltestart
Et hoppeløp for kaldblodshester i høyt grunnlag med hester fordelt over tre distanser støter vi på i V65-1, og vi finner fem vinnerkandidater. Vi har dog klart mest tro på to hester, og det er 5 Voje Spika og 11 Hålands Liz. Voje Spika har gått flere fine løp i høst uten å vinne, men seieren kan komme i kveld.

Voje Spika leverte en svett sisterunde til fjerde på sterke 25.4 full vei i den siste starten bak dronninga Ulsrud Tea&co, og i kveld slipper hun litt billigere unna motstandsmessig. Da skal vinnersjansene være gode, og hun skal være favoritt. Kryssforskjellen ned till 11 Hålands Liz er dog for stor, og sistnevnte må krysses.

Voje Spika har 49% av innsatsene på seg, mens Hålands Liz kun har 15% av innsatsene på seg. Det må være feil, og selv om Hålands Liz står på 40 meter tillegg (betyr ikke så mye i et lite felt), må hun tilmåles solide vinnersjanser. Hun vant på 26.7 full vei nest sist, og hun avsluttet flott til tredje på 25.4 full vei sist.

Dro friskt unna i tet sist gjorde 7 Jentungen (vant på 25.9 over en sprint), men i kveld er det ryggløp som gjelder (speeder fort med et løp på lang vent). Aktuell fra strek skal 2 Voje Eldina være på sitt beste, men hun er variabel. 10 Asteria holdt toppform på denne tiden i fjor, og hun bør også vurderes på litt gardering.

Vår rangering V65-1: A: 5-11 B: 7-2-10 C: 3-6-8-9-1-4

V65-3, 1609 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester i grunnlag under 140 000 kroner har vi å se frem til i V65-3, og vi synes løpet ser vidåpent ut på forhånd. Vi garderer således bredt (helgarderer på storbongen), og vi synes ikke favoritten 2 Defi Butterfly kan stoles på. Hun er for variabel til det, og vi er slett ikke sikre på at hun får tet.

Det er mange startkjappe konkurrenter rundt henne, og med en forventet tøff åpning i beina, kan det bli stive bein til slutt. Hun vant på 15.1 over aktuell distanse sist, men da var det billig i mot. Spennende til står formsterke 1 Taifon Factor, og vi ser ikke helt bort i fra at hun kan svare ut favoritten ned startsiden.

Sistnevnte utstyres med helstengt hodelag og yankeevogn for anledningen, og det er spennende. Hun avsluttet strålende til seier på 17.6 over aktuell distanse sist, og hun har kun 8% av innsatsene på seg i kveld. Sikret et fint løp med fine rygger i fra start er 9 Hot Babe, og da må hun tilmåles solide vinnersjanser.

Det ble galopp for henne i den siste starten, men hun viste fine takter ved å vinne på 16.6 full vei i den nest siste starten. Profitere på tøft tempo i front kan 11 Red Filly gjør (hun er spurtsterk med et løp i rygger), mens både 7 J.C. Amber og 8 Amour Ås er gode nok med litt klaff underveis (sporene er dog ikke gull).

Vår rangering V65-3: A: 2 B: 1-9-11-8-7 C: 10-3-4-6-12-5

V65-5, 2100 meter autostart
Et nytt varmblodsløp venter oss i V65-5, men her det hester i grunnlag under 525 000 kroner som møtes til dyst. Løpet er slett ikke lett å løse, og vi anbefaler bred gardering også her. Store trafikkproblemer hadde 9 I`M Ken til slutt i et tøft langløp sist, og han er lite spilt med kun 10% av innsatsene på seg i kveld.

6-åringen er veldig spurtsterk med et løp på lang vent, og i et løp det lukter litt tempo på innledningsvis, synes vi han er spennende. Trolig er 3 Mister Pepper forbedret med løp i kroppen etter litt pause (fjerde på 16.6 over en sprint sist), og hvis det ikke skulle koste alt for mye å nå teten i kveld, skal han regnes tidlig.

Det er slik at 2 General Ideal har blitt matchet i veldig tøffe omgivelser i hele høst, og da er det ned en klasse i kveld. Vi synes dog 6-åringen var veldig svak i den siste starten (uplassert på 16.9 over en sprint etter et pent opplegg underveis), men det er ingen tvil om at han skal kunne duge her, på sitt beste.

En flott 3-åring er 5 Tristar Merci snakk om (tjent hele 331 500 kroner i år), men han har vondt for å vinne løp (kun vunnet et løp i år). Ingen kløpper i fra start, og da blir det gjerne litt for tøffe opplegg underveis. Varslet form sist gjorde 4 Fifty Cent (fjerde på 16.1 full vei), og han er lite spilt i kveld (3% av innsatsene på seg).

Vår rangering V65-5: A: 9 B: 3-2-5-4 C: 6-7-1-10-11-8

V65-6, 2100 meter autostart
Et kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag avslutter denne V65-rebusen, og vi finner fem hete vinnerkandidater. Det har blitt mye galopper for 3 Nordby Ask nå på slutten, men han har også stått kinkig til i flere tøffe løp. Han har langt bedre forutsetninger i kveld, og i en feilfri utgave, tror vi den kapable 4-åringen er best.

Han vant et V75-løp på fine 26.8 full vei i den fjerde siste starten, og det sier sitt om hva denne hesten kan. Det ble litt feil for 6 Høiby Gullet i en stoppende rygg inn mot den siste svingen i den siste starten (fikk til slutt sjette på 30.1 over 2600 meter), og formen er nok uforandret fin på 8-åringen til Odd A. Sagholen.

Sagholen har forøvrig fin flyt om dagen (vant to løp på Drammen på tirsdag og et løp på Bjerke i går), og det hjelper på selvtilliten. Det ble galopp for 11 Viking Faks sist, men han gikk et fint løp til tredje på 24.9 over en sprint nest sist. Det oser dog ikke kampvilje av 4-åringen, men han skal være av de bedre her.

Det ble et litt for tøft opplegg for 2 Striks sist (og da ble han sliten til slutt), men i fra dette sporet i kveld, er han sikret et langt bedre opplegg underveis. Da tror vi 7-åringen skal være tidlig aktuell (satt fast som tredje på 28.6 over 2660 meter nest sist), og det tror vi også speedige 8 Tele Viking (fin form) skal være.

Vår rangering V65-6: A: 3 B: 6-11-2-8 C: 1-10-5-4-7-9-12

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.