Hamre skal ikke med Skibladner

Foto: Hesteguiden.com

Frode Hamre reiser til Biri med en hest fredag og har ingen planer om å reise med Skibladner.

30.08.13 13:48

OPPDATERT FREDAG ETTERMIDDAG:Det ble strålende klaff for Kurt Leirvågs V4-tips til Jägersro. De som fulgte hans minste DD-forslag her på Nettavisen (innl.pris kr 200) kunne kvittere tilbake storfine 3080 kroner. På Eksperten gikk fire av hans andelslag inn med fire rette, som hver seg utbetalte solide 28 862 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

I det august går mot slutten, er vi på vei inn i en herlig travhelg. Lørdag byr Klosterskogen på en glitrende V75-meny der det garantert ligger store penger i luften. Lørdag kveld er det toppløp på rekke og rad når Täby galoppbane kjører V65 med stor jackppto og søndag er det stor Derbyfest på Jägersro der det også kjøres ekstra V75. Fredag er det dog nok å glede seg til. Det hele starter med både V4 og V5 fra Jägersro i Malmø og til kvelden er det V65 fra Biri og V64 fra Bollnäs.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Biri
V65 kl. 18.30
DD kl. 20.03
V5 kl. 19.41

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Hamre reiser for å vinne
Når Frode Hamre tar den lange turen fra Sandefjord til Biri travbane fredag kun for å kjøre hest, er det normalt ikke så mye å tvile på. Og da er fredagens V65-banker på Biri rimelig opplagt. Vi kan ikke gå i mot storfavoritten 3 Sejr Gammelsbæk i V65-2 denne fredagskvelden. Han står helt perfekt til spor 3 bak startbilen, og her kommer Frode Hamre til å kjøre seg resolutt til tet. 4-åringen har vist seg å være meget god i nettopp tet posisjonen. Den antatt hardeste konkurrenten har samtidig trukket bakspor. Sejr Gammelsbæk har vært herdet i harde løp både i Norge og Danmark i år, og innsatsen sist på 15,5 over 2640 meter, var god.

Da ble han hardt presset av Mr. Coron rundt den siste svingen, men 4-åringen klarte akkurat å holde sporet rundt svingen. Ned oppløpet ble måtte Hamre minne Great Challenger sønnen om stundens alvor da Baldini kom langt ute i banen. Vi skal ta med at Baldini kommer til å bli en av jokerne i Derby neste helg, så det var en god prestasjon å holde unna for den sist. I kveld er det nærmest tet garanti og da kan ikke vi spille i mot.
Vår rangering: A: 3 B: 9-11-8 C: 2-1-12-3-4-5-7-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-1, kaldblodshester 2100 meter voltestart.
Undertegnede hadde svært god tro på 11 Kolbu Tarzan sist på Bjerke, men da skuffet Moe Odin-sønnen veldig. Det var aldri det rette trykket i 5-åringen til Finn Holmen. Man blir usikker etter en sånn skuffende prestasjon noe som gjør at vi velger å gardere i kveld. Er han tilbake til slik han var i seiersløpet nest sist er det klart han skal ha en god sjanse i dette løpet.

5 Høibyrauen er en banditt. Bokli Eld sønnen galopperer for et godt ord, men de dagene han holder seg til trav er han mer enn god nok. I Seiersløpet på Sørlandet 09/06 i år holdt han seg til trav hele veien. Da slo han en så god hest som Vitas Junior med 20 meter tillegg. I kveld står 8-åringen perfekt til på strek, og klarer Tommy Fløysand å holde han til trav hele veien kan det komme en ny seier i kveld.

4 Tronga Gutten travet kanskje karrierens beste løp sist, men han var nok slått midt på oppløpet av vår banker Ramsjerven før den slo på en galopp. 5-åringen viste likevel at han er i toppform og kusken vinner løp som aldri før. Gjentar han prestasjonen fra sist kan han fort holde unna fra strek. Vi streker også av for 12 Solberg Rasken og 9 Bjørvang Prinsen. Førstnevnte er i kalasform noe han har vist de to siste startene. Nest sist var han solid etter grovt terrengtap innledningsvis, og sist avsluttet han strålende til tredje etter hinder på den siste langsiden. Sistnevnte kan mye de dagene han holder seg til trav.
Vår rangering: A: 11 B: 5-4-12-9 C: 6-7-2-1-8-13-3-10

V65-3, kaldblodshester 2100 meter autostart.
Et vidåpent kaldblodsoppgjør står foran oss i V65-3, men vi velger å låse dette løpet på tre hester. 3 Krokbakker’n er i mye bedre form enn det programraden indikerer. Sist galopperte han i et skummelt angrep på den siste langsiden, men kom strålende tilbake til sjette. Han hadde garantert kjempet om seieren uten galoppen. I kveld står 5-åringen perfekt til i spor tre bak bilen, og klarer Erland Holm å holde han i trav hele veien kan livets første seier komme.

1 H.M. Streif står også fint til i spor 1, men vi tviler litt på at han kan holde innersporet bak bilen. Nest sist på Jarlsberg travet han en solid sisterunde i sporene og ble tredje i et løp som ble vunnet av gode Lauvås Brage. Gjentar Fløysand traveren den prestasjonen i kveld er han helt klart seiersaktuell i dette løpet. Siste hesten vi streker av for er 6 Spik Il som har gått gode løp hver gang på slutten. Sist på Jarlsberg måtte han trave store deler av løpet i dødens på gode Kodran. Spikeld sønnen holdt farten klart godkjent inn i mål til tredje.
Vår rangering: A: 3 B: 1-6 C: 10-7-5-9-8-2-11-12-4

V65-4/V5-1, kaldblodshester 2100 meter autostart.
Undertegnede hadde i går kveld en lang samtale med Knut Haakenstad som trener 4 Bleikli Faksa. 4-års hoppa er seiersløs på 21 forsøk, men sist ble hun skremt over i galopp kort før mål og tapte seieren på det. Haakenstad har vært veldig godt fornøyd med hoppa i de løpene hun har gått, men hun er ikke helt pålitelig. Skulle hun holde seg til trav hele veien har hun en topp vinnersjanse. Han mente dette ikke var snakk om en antivinner selv om hun aldri har vunnet løp. Sist koblet hoppa grepet på gode Briskeby Frøkna ned oppløpet, og alle så hvor god hun var i Hoppekriteriekvalifiseringen sin tidligere denne uken. Vi bankerspiller Bleikli Faksa banker på de to minste forslagene.

På det store forslaget tar vi med 7 Alm Sumitra, som har blitt behandlet og som var god i seiersløpet nest sist på Leangen. Vi tar også med 6 Ånøyhuldra som får Eirik Høitomt opp i sulkyen. Noe som er særdeles interessant. Og så mi vå også betale for 9 Lia Gunn. Denne dama er slett ikke verst og det er som kjent et stykke fra Geir Vegard Gundersen som kusker i kveld til Ståle B. Johansen og Karl Einar Stubsjøen som har kusket i det siste.
Vår rangering: A: 4 B: 7-6-9 C: 12-11-10-3-2-8-1-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V65-5/DD-1/V5-2, varmblodshester 1609 meter autostart.
Vi låser dette løpet på seks hester på V65 forslagene våre. På det minste forslaget står vi på tre hester. 1 Shiraz J.C. har virkelig samlet opp til en seier nå. 5-års hoppa til Erland Holm har travet gode løp hele tiden uten å få full utdeling. Hun avsluttet klart godkjent til tredje i søla sist i løpet Lady’s Legacy vant. Vi er usikre på om hun klarer å holde 3 Ravi ute på startsiden, men gjør hun det er mye gjort. Vi velger uansett å sette Shiraz J.C. først på våre forslag. 10 Lady’s Legacy vant som sagt løpet sist, og er i strålende form. Bakspor trekker naturligvis ned, men hun skal ikke avskrives. Hoppa står i ryggen på startraske Ravi på start, og her kommer nok Høitomt ned i en fin posisjon direkte. From Above-datteren har alltid giftige avslutninger.

4 Absolutely Fabulous var også ute i samme løp sist. 5-års hoppa gjorde mesteparten av grovjobben selv underveis, og holdt farten strålende i mål til andreplass. Går hun feilfritt er hun mer enn god nok. 6 Quapower E.J. galopperte hemningsløst på Jarlsberg forrige fredag, men oppvarmingen var veldig fin. 9 Gary Volcano var strålende i seiersløpet i V75 på Bergen tredje sist. 12 Dream Va bene står sjanseartet til, men har vunnet 5 av 14 løp så lang i år og er heller ikke borte i dette løpet om det blir fart på løpet.
Vår rangering: A: 1 B: 10-4 C: 6-9-12-3-11-2-7-8-5

V65-6/DD-2/V5-3, varmblodshester 2100 meter autostart.
4 Restless Explosion blir klar favoritt, og det er også naturlig etter de siste prestasjonene. Han har travet to strålende løp for Kristian Malmin, og sist på Biri fullførte han råsterkt etter å ha travet hele løpet utvendig for Epower E.J. Vi synes han hadde gått klart fram med et løp i kroppen, og vi regner med han er ytterligere forbedret til løpet i kveld.

2 He’s So Vain er en hest undertegnede liker særdeles godt. Han har vist fine ting i banen så langt, og bare han går feilfritt skal Angus Hall sønnen regnes helt i toppen. Sist på Jarlsberg tapte han kun for gode Space Bee, men He’s So Vain travet en strålende sisterunde i sporene. 9 Semper Fi galopperte som hardt betrodd i samløp med Restless Explosion sist. Ottersen-traveren fikk et tøft løp etter galoppen, men fullførte likevel anstendig i mål til femteplassen. Traver han feilfritt i kveld skal ikke Ganymede-sønnen avskrives.

Vi streker også av for 6 Fighter Filiokus og 3 Suetonius, begge er i flott form. Førstnevnte galopperte grovt innledningsvis sist, men opphentingen var strålende til tredje. Sistnevnte var meget god i søla sist på Biri, og tok ned rømlingen Prince Charming kort før mål.
Vår rangering: A: 4 B: 2-9-6-3 C: 10-8-12-1-7-5-11

Mohita vinner om hun er som sist.
Vi har også satt opp noen spill forslag i V5-spillet der vi spiller banker på 9 Mohita i V5-5. Den antatt hardeste konkurrenten 11 Mullguts er strøket fra løpet, noe som gjør oppgaven vesentlig lettere. Det skal sies at Mohita ikke har vært stabil i løpene før seiersløpet sist. Hans Storås har dog sagt at autostart er en klar fordel for Steinar Holm hoppa. 4-års hoppa viste sist hva som bor i henne da hun var helt alene på målfoto som en stor overraskelse for de aller fleste. I kveld står hun i bakspor, og her kommer nok Storås til å safe ut direkte for siden å sette full fart framover. Vi tror konkurrentene har såpass respekt for Mr. Commissioner datteren at hun blir sluppet til tet tidlig. Fra den posisjonen skal dette være en solid vinnersjanse og vi bankerspiller på våre forslag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.