*Nettavisen* Sport.

Hamrén: - Hjertet stanset

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Men Rune Almenning Jarstein reddet helsa til Erik Hamrén, og sannsynligvis plassen sin på laget.

25.05.09 09:38

ROSENBORG – VIKING 1-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Det er få personer det har vært skrevet så mye om den siste uke som Rosenborgs sisteskanse, Rune Almenning Jarstein. Etter tre store tabber på like mange kamper, gjorde Erik Hamrén det klart at Jarsteins plass på laget var langt fra sikker.

Men så skadet konkurrenten Alexander Lund Hansen seg i kamp for andrelaget, og Jarstein fikk nok en gang tillit mellom stengene.

Og slik sesongen til Jarstein har vært så langt, ble også oppgjøret mot Viking en berg og dal-banetur.

Etter en rolig førsteomgang, eksploderte det rundt keeperen rett før pausen. Birkir Bjarnason ble spilt fri alene med Jarstein og dyttet ballen forbi Rosenborg-keeperen. Jarstein tok mannen, ikke ballen. Straffe til Viking, mens Jarstein slapp unna både gult og rødt kort.

Les også: Rösler mener dommeren avgjorde

Taktfaste Jarstein-rop
Men da Ragnvald Soma stilte seg opp for å sende Viking i føringen, ville Jarstein det annerledes. Jarstein hadde få problemer med å ta den svake straffen og vekket Lerkendal-publikummet til live. Taktfaste Jarstein-rop runget på stadion.

- Det er utrolig deilig med støtten fra supporterne. At jeg reddet straffen bidro jo til at vi vant, så jeg er selvfølgelig veldig glad, sier Jarstein, som ble kåret til banens beste spiller av publikum.

Men det kunne gått riktig ille for sisteskansen igjen.

I det 60. minutt vartet han opp med en god redning. Under et minutt senere fyrte Viking av et skudd fra rundt tretti meter. Skuddet langs bakken og grei skuring for en keeper, skulle man tro.

Men heter du Rune Almenning Jarstein, kan det virke som om ingenting er så opplagt som det bør være akkurat nå. Han glapp nemlig det enkle skuddet mellom, bena og snudde seg mens ballen trillet mot målstreken.

Nervøs Hamrén
Heldigvis for Rosenborg rakk han å stanse ballen før Viking rakk å gå opp i ledelsen.

- Hjertet mitt stanset. Heldigvis så jeg at ballen hadde lav fart etter den passerte Rune, så jeg følte meg ganske trygg og hjertet begynte å slå igjen, sier Erik Hamrén til Nettavisen etter kampen.

- Men du ser hvor små marginer det er. Hadde den gått inn, hadde ikke Rune blitt kåret til banens beste, og vi hadde kanskje ikke vunnet kampen. Jeg gleder meg på Runes vegne at det gikk veien, sier Hamrén.

For ser man bort ifra nesten-tabben til Jarstein, spilte keeperen en god kamp. Strafferedning og flere andre gode involveringer gjorde at keeperen bidro til at Rosenborg kunne ta med seg tre poeng for første gang på tre kamper.

Håper på landslaget
Og da Mikael Lustig satte inn det som skulle bli seiersmålet hadde Rosenborg god kontroll. Og for Jarstein ble kampen til slutt en opptur.

- Jeg er veldig glad. Selv med alt fokuset på meg selv, er det laget som gjelder. Og i dag tar vi tre poeng, og det er det eneste som betyr noe nå, smiler Jarstein.

Keeperen innrømmer at det har vært mye styr den siste tiden, men mener han ikke har tenkt så mye på det.

- Det jeg har tenkt på er å hele tiden være best mulig. Formen min er bra og selvtilliten er god. Jeg har sluppet inn tre drittmål de siste kampene, men ellers er alt bra, sier Jarstein. Keeperen håper nå at han blir funnet verdig en plass i landslagstroppen som offentliggjøres i morgen.

- Det er alltid moro med landslag, avslutter Rosenborgs målvakt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.