*Nettavisen* Sport.

Hamrén raste mot dommerne

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Hører de på musikk? undrer Rosenborgs trener.

01.06.09 22:39

BODØ/GLIMT - ROSENBORG 0-4:

Tippeligaen kan ikke avgjøres etter 12 serierunder, men Rosenborg gjør sitt beste for å motbevise dette faktum. Erik Hamréns lag er fortsatt ubeseiret, og hadde mandag absolutt ingen problemer med å sikre seg alle poengene i bortekampen mot Bodø/Glimt.

Det tok riktig nok litt tid, men da det første målet kom, ble det etterfulgt av nummer to, tre og fire før dommeren blåste av kampen.

- Vi gjør en riktig bra kamp, synes jeg, sier trener Erik Hamrén til TV 2 Sporten.

- Helt utrolig
Det var likevel ikke nok til å fjerne irritasjonen over et straffespark Rosenborg ble snytt for. Et snaut kvarter ut i første omgang snappet Rade Prica opp et løst tilbakespill fra Stian Theting, tiltenkt Glimt-målvakten Londak.

Prica ble tatt av Londak, men i stedet for straffespark til Rosenborg ble det dømt offside.

- Det er helt utrolig! Det er sjelden jeg blir opprørt, men jeg kan ikke forstå hvordan man kan være fire mann og ha headset (og ikke blåse straffe). Hører de på musikk? spør Hamrén retorisk.

Svensken var tydelig opprørt over dette, til tross for at seieren til slutt ble svært komfortabel.

- Sånne feil kan man ikke gjøre når man er fire mann! Det må jo være en mening med å ha headset, de må jo snakke sammen. Én kan alltids bomme, men de er fire, og de har headset! Man kan undre på om de hører på musikk, gjentar Hamrén.

Dommertabben til tross, Rosenborgs svenske trener hadde mye å glede seg over på Aspmyra mandag kveld.

Perlemål av Sapara
Tidlig i andre omgang, på stillingen 0-0, fikk Rosenborg frispark rundt 25 meter fra målet til Bodø/Glimt. Marek Sapara og Trond Olsen sto begge klare ved ballen - sistnevnte var nok rimelig tent på å score mot gamleklubben.

Men det ble Sapara. Det ble vakkert. Og det ble mål. 1-0.

Sapara skrudde ballen utenom den tre mann svake muren og inn i Pavel Londaks høyre kryss. Estlenderen kunne ikke lastes for baklengsmålet, men Bodø/Glimts trener Kåre Ingebrigtsen vil nok ergre seg over at det bare var tre mann i muren som skulle hjelpe Londak.

Målet var Saparas fjerde seriemål i 2009. 26-åringen fra Kosice har vært en av Rosenborgs viktigste spillere siden han kom i 2006, ikke minst fordi han så ofte bidrar med mål og assists. Forrige sesong scoret han fire mål og la i tillegg 12 målgivende pasninger.

Denne sesongen har han altså allerede like mange mål som i fjor. I tillegg har Sapara ved tre anledninger stått for den målgivende pasningen.

Scoret mot gamleklubben
Trond Olsen kom også på scoringslisten mot gamleklubben.

Midtveis i andre omgang ble han spilt fri av Prica, med en pasning så enkel og effektiv at den nesten skjulte klokskapen som kreves for å slå den. Olsen var dermed fri inne i feltet og avsluttet med dødelig effektivitet til 2-0, til tross for at det måtte gjøres fra skrått hold.

Fire minutter senere punkterte Rosenborg kampen da Alexander Tettey banket ballen i mål fra om lag 16 meter.

Tettey scoret sitt femte mål for sesongen da han satte inn en retur fra Londak, som reddet avslutningen til Rade Prica 83 minutter ut i kampen, men ikke fikk noen som helst hjelp fra lagkameratene og i praksis var alene mot de to Rosenborg-spillerne.

Kollega Kåre Ingebrigtsen måtte bare innrømme at Rosenborg fortjente seieren.

- I dag taper vi fortjent for et bedre lag. RBK var bedre enn oss i stort sett alle kampens faser, konstaterer Ingebrigtsen.

Rosenborg topper Tippeligaen med 26 poeng, 14 av dem på bortebane, mens Molde som nærmeste utfordrer er fem poeng bak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.