*Nettavisen* Sport.

Hamrén vraket Dorsin til EM

Foto: Getty Images / All Over Press

Hele Sveriges EM-tropp finner du her.

14.05.12 21:03

Sverige og landslagssjef Erik Hamrén tok mandag ut troppen som skal forsvare den blågule æren i sommerens EM-sluttspill.

Den store overraskelsen var Markus Rosenberg, som kom med til fordel for John Guidetti. Feyenoord-spissen sliter med skader, og det er grunnen til at Rosenberg fikk plassen.

- Jeg er frustrert og skuffet. Jeg har hatt en fantastisk sesong i Feyenoord, og fått sjansen til å debutere på A-landslaget. EM var naturligvis det store målet for meg, og det er trist at jeg ikke får den sjansen. Men jeg innser at det ikke går, og vil heller ikke risikere noe, sier Guidetti til det svenske fotballforbundet.

Dorsin vraket
Den tidligere RBK-treneren Hamrén fant ikke plass til noen tippeligaspillere, men Celtic-spilleren Mikael Lustig fikk plass i troppen. Lustig spilte som kjent flere sesonger for Rosenborg.

Mikael Dorsin fikk på sin side tommelen ned fra sin gamle trener.

Sverige spiller i gruppe D i EM, sammen med England, Ukraina og Frankrike. EM starter 08. juni, men svenskene spiller sin første kamp den 11. juni, mot vertsnasjonen Ukraina.

Her er Sverige-troppen:
Keepere: Pär Hansson (Helsingborg), Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Johan Wiland (FC København).

Forsvar: Mikael Antonsson (Bologna), Andreas Granqvist (Genoa), Mikael Lustig (Celtic), Olof Mellberg (Olympiakos), Jonas Olsson (West Bromwich), Martin Olsson (Blackburn), Behran Safari (Anderlecht).

Midtbane: Emir Bajrami (Twente), Rasmus Elm (AZ Alkmaar), Samuel Holmén (Istanbul), Kim Källström (Lyon), Sebastian Larsson (Sunderland), Anders Svensson (Elfsborg), Pontus Wernbloom (CSKA Moskva), Christian Wilhelmsson (al-Hilal).

Angrep: Johan Elmander (Galatasaray), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Tobias Hysén (IFK Göteborg), Zlatan Ibrahimovic (Milan), Ola Toivonen (PSV Eindhoven).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.