NEUSIEDEL 1919 - ARSENAL 0-4:

19 år gamle Jay Emmanuel-Thomas er en av Arsenals unggutter som har fått en del spilletid under sommerens oppkjøringskamper - i hvert fall i vente på klubbens VM-stjerner.

Og tirsdag var den anvendelige angrepsspilleren, som også har kamper både som venstre back og ving, sist på ballen ved Arsenals andre mål i treningskampen mot Neusiedel.

Hentet som 7-åring
Emmanuel-Thomas ble hentet til londonklubben helt tilbake i 1998. Som 7-åring ble han oppdaget av en Arsenal-speider da han spilte med farens lag, og siden har han vært der.

- Den andre dagen jeg var å trente med Arsenal, så spurte de om jeg ville signere en kontrakt, har 19-åringen uttalt til The Blackpool Gazette, da han var på lån i Blackpool i 2009.

Unggutten signerte sin første profesjonelle kontrakt med Arsenal som 16-åring, og skrev under på en ny langtidskontrakt med klubben i desember 2009. A-lagsdebuten kom i FA-cupens fjerde runde mot Stoke den 24 januar 2010. Han fikk 66 minutter.

Chamakh med mål
Håvard Nordtveit, Kieran Gibbs, og Emmanuel Frimpong var blant de andre ungguttene som startet tirsdagens kamp, mens også mer rutinerte spillere som Samir Nasri, Andrej Arsjavin, Manuel Almunia, Johan Djourou, samt nykommeren Laurent Koscielny var å finne blant de elleve som startet.

Theo Walcott var også på plass, og ga «The Gunners» ledelsen etter 28 minutter på Sportzentrum i Neusiedel. Etter en halvtimes spill i første omgang la altså Emmanuel-Thomas på til 2-0.

Etter pause gjorde Arsenal-manager Arsène Wenger en rekke bytter, og inn kom blant annet klubbens nye spiss Marouane Chamakh. Etter 51 minutter satte han et straffespark i mål.

Innbytter Carlos Vela satte det siste i det 65. minutt.

PS. Håvard Nordtveit spilte nok en gang samtlige 90 minutter for Arsenal, og har dermed fått svært mye tillit.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!