Gå til sidens hovedinnhold

- Han blir bare bedre og bedre

Heller ikke Michael Carrick ser hvem som skal kunne stoppe Wayne Rooney.

MANCHESTER UNITED - FULHAM 3-0:

Wayne Rooney uttalte nylig at han ikke anser seg selv som en av de beste enda. Det er nok mange, både blant United-supporterne og motstanderne, som vil være uenige i den påstanden.

Mot Fulham søndag var det nok en gang Rooney som var den store trusselen, og ikke overraskende var det også han som sørget for to av Uniteds tre scoringer.

For da Didier Drogba puttet to for Chelsea lørdag, ville ikke Wayne Rooney være noe dårligere.

Et knapt minutt ut i andreomgangen satte han inn sitt 24. mål for sesongen. Seks minutter før full tid kom mål nummer 25.

- Han har vært god lenge nå, i flere år. Men han ser ut til å bare bli bedre og bedre, og det kommer nok til å fortsette ut sesongen, sier lagkamerat Michael Carrick om Premier Leagues toppscorer.

Og da også Dimitar Berbatov noterte seg for en nettkjenning på tampen av kampen ble det en meget komfortabel seier for United. En seier som sendte rødtrøyene tilbake på toppen av tabellen.

Underholdende på Old Trafford
United hadde ballen klart mest i den første omgangen, og var farlig frempå ved et par anledninger. Blant annet hadde Berbatov et skudd like over tverrliggeren etter drøye 25 minutters spill. Også Rooney var nære på etter en halvtimes spill, men Mark Schwarzer i Fulham-buret var på alerten. Etter 37 minutters spill var United farlig frempå igjen, og Rooney ville ha straffe fordi han mente Stephen Kelly handset. Dommeren Mike Jones lot imidlertid fløyta forbli i lomma.

Fulham på sin side hadde for det meste nok med å forsvare seg. Det gjorde de riktignok meget godt, og bortelaget fikk da også sine muligheter til å ta ledelsen.

Nærmest det kom de etter snaue 40 minutters spill. Danny Murphy slo gjennom Bobby Zamora som avsluttet på én berøring over en Edwin Van der Sar på halvdistanse, men det frekke forsøket gikk over mål.

Dermed var det målløst til pause.

Målfest
Om det manglet på scoringer fra hjemmelaget de første 45 minuttene, så gikk de kontant til verks etter hvilen. Alex Ferguson må ha holdt en krafttale av de sjeldne i pausen, for det første United gjorde etter pause var å score. Ett minutt var alt Rooney trengte for å plassere ballen sikkert bak Mark Schwarzer. Rooney spilte fri Nani før han fikk igjen ballen etter å ha løpt seg fri.

Fire fulhamspillere klarte ikke å plukke opp Rooney som fikk en enkel oppgave med å gi United ledelsen.

Derfra og inn hadde United full kontroll på kampen. Både Ji-Sung Park og Darren Fletcher var nære scoring, men det måtte Rooney-magi til for at laget skulle øke til 2-0. Glimrende forarbeid av Dimitar Berbatov endte i føttene på den rødhåra stjernespissen, som scoret sitt andre for dagen.

Fem minutter senere punkterer Berbatov kampen totalt. Nydelig samspill mellom Rooney, Park og bulgareren endte i en stupheading og 3-0.

Erik Nevland kom inn for Fulham i det 72. minutt. Nordmannen er som kjent klar for Viking. Han overtok for Clint Dempsey på venstrevingen.

Brede Hangeland ble byttet ut etter en drøy times spill etter det som kan virke som smerter i brystkassen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken