*Nettavisen* Sport.

Han blir ny landslagstrener for håndballherrene

BLIR NY LANDSLAGSSJEF FOR HÅNDBALLHERRENE: Christian Berge tar over det norske landslaget. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Christian Berge presentert fredag.

28.02.14 11:23

Christian Berge ble fredag presentert som landslagstrener for Norges håndballherrer. Han leder laget i første omgang til VM-kvalifisering i juni.

Robert Hedin sa i forrige uke opp sin stilling som landslagstrener og banet vei for at nye krefter kunne lede håndballherrene videre.

Rask avklaring
Norges Håndballforbund (NHF) ønsket en rask avklaring rundt trenerteamet og gikk tidlig i forhandlinger med Elverum, der Berge har vært trener de siste seks sesongene.

NHF opplyste at det er inngått en midlertidig avtale der Berge jobber 50/50 for Norge og Elverum. Hans første samling som landslagstrener starter allerede mandag.

Kreft
Berge har tidligere vært landslagsspiller og fikk 63 A-kamper for Norge. Den siste delen av spillerkarrieren fikk han ødelagt av kreftsykdom.

Norge møter Østerrike til dobbeltkamp i VM-kvalifiseringen og spiller først borte (7.-8. juni) og deretter hjemme (14.-15. juni). De to kampene er hovedmålet Berge og hans team sikter mot i første omgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.