RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All over Press

Han blir ny WADA-president

Den norske delegasjonen er fornøyd.

Sir Craig Reedie ble fredag 15. november valgt til ny president i det internasjonale antidopingbyrået (WADA). Sir Craig Reedie etterfølger John Fahey som president. Den nye WADA-presidenten er også visepresident i IOC.

I Norge ble nyheten om WADAs nye president mottatt med glede. Idrettsstyremedlem Tom Tvedt utdyper:

- Vi opplever at han deler vårt klare verdisyn i antidopingarbeidet, og vi føler oss trygge på at Sir Craig Reedie er riktig person for å lede WADA og det internasjonale antidopingarbeidet i det som vil bli en utfordrende og krevende tid fremover. Samtidig vil jeg understreke at vi har hatt et meget godt forhold til hans forgjenger, John Fahey, sier Tvedt.

Nordmannen er del av en stor norsk delegasjon som har vært til stede under WADA-kongressen i Johannesburg. Både NIF, Kulturdepartementet og Antidoping Norge har vært representert.

- Jeg opplever at det har blitt lagt merke til at Norge har vært tydelig og aktivt tilstede under WADA-kongressen med representanter fra staten, idretten og fra ADN. Vi i den norske delegasjonen har jobbet målrettet under selve kongressen, og har gjennomført en rekke møter med internasjonale partnere for å sikre støtte for våre forslag, uttaler NIFs generalsekretær Inge Andersen.

- Vi er selvsagt meget tilfreds med at våre hovedkrav er innfridd; 4 års utestengelse ved bruk av doping, opprettholdelse av b-prøven og at menneskerettigheter skal ligge til grunn for alt antidopingarbeid, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere