SJUSJØEN (Nettavisen): Etter tidenes tregeste sisteetappe kunne Northug nok en gang få gestikulere på sedvanlig vis før han passerte målstreken. Ingen var i nærheten av å tukte trønderen på oppløpet og han forstår ikke konkurrentenes taktikk.

- Jeg har vel aldri gått så rolig før. Det gikk veldig rolig og jeg var vel egentlig litt overrasket over det. De andre lagene må jo ha fått beskjed om at et annet norsk lag var på vei opp, sier Northug spørrende.

- De tok den lange veien opp til Norge for å gå rolig på siste etappe og det må jo vi bare være glad for, smiler han.

- Det var viktig å være langt fremme og forsiktig i siste sving, fordi det var isete der. Jeg prøvde å akselerere ut av den og kunne bare skli inn i mål, sier han.

- Et tapt veddemål
Før Northug gikk i mål børstet han rolig av «støvet» fra skidressen og pekte nese til konkurrentene, mens tusenvis av nordmenn jublet for dobbelt norsk.

- Den siste gesten var et tapt veddemål, forteller Northug etter målgang.

- Jeg skulle etterligne et nesehorn, men jeg var litt uheldig og klarte ikke å få ned de tre midterste fingrene, smiler han, uten å ville avsløre hva veddemålet handlet om eller hvem han hadde veddet med.

- Jeg kan fortelle at det var veldig høy innsats, ikke noe mer, ler Northug.

Les saken: Northug utklasset konkurrentene

- Flirer av at de byttet ankermann
Før stafetten uttalte Northug at svenskene måtte bytte ankermann for å kunne slå Norge. Selv om hans forslag om et bytte til Gunde Svan ikke gikk igjennom var han godt fornøyd med svenskenes lagendringer.

- Jeg var glad for at han (Calle Halfvarsson) gikk siste etappe. Alle på det norske laget var vel enige om at det var en fordel for oss, fortsetter han.

- Jeg kom med et stikk og det at de faktisk byttet ankermann flirer jeg litt av, sier Northug, som ikke er veldig imponert over sin svenske konkurrent.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gi han på terningsskalaen, men det blir vel ikke noe høyt tall, forteller han og sier samtidig at han ikke lot seg imponere av Sveriges unge stjernes offensive utspill i mediene.

- Det blir vel bare dumt av han når han ikke har en sjanse (på oppløpet). Det var vel hans måte å gjøre det på. Nå får han vel ikke gå sisteetappe nestegang. Eller han bør vel ikke få gå, men hvis han gjør det burde vi være glade for det, smiler trønderen.

- Jeg var så stiv
Med å uttale at han var raskere enn Northug før søndagens stafett la Sveriges unge og nye ankermann listen høyt for seg selv foran søndagens stafett, da han uttalte at han var raskere enn Northug. Men når spurten gikk var ikke svensken i nærheten.

- Det ble dessverre ingen duell med Petter. Jeg var så stiv på oppløpet, fordi jeg ikke kom frem i den siste bakken, forklarer Halfvarsson, som ikke tar seg nær av Northugs lille mobbing ved målgang.

- Det er bare kult at han gjør det, da vet han at jeg er med, smiler unggutten. Selv om han fikk sjansen til å gå siste etappe i dag er han ikke sikker på å få den sjansen igjen.

- Det kommer vel an på hvor fort jeg går på distanseløpene fremover, avslutter han, avslutter han.