Gå til sidens hovedinnhold

- Han burde tatt over 1. januar

Nå venter Eggens nøkkelspillere på gamlesjefens oppstandelse.

Rosenborg har spilt ni seriekamper og ennå ikke tapt. De har scoret tre mål i tre av fire hjemmekamper. De har holdt nullen hele fem ganger.

Og til tross for mange skader, ligger de på andreplass i Tippeligaen.

Men det er også et faktum at RBK tre ganger har spilt 0-0. Og at laget alle forventer skal lage fest hver gang kun har skapt 3,3 målsjanser i snitt per kamp.

- Tanken er pirrende
- I hele Erik Hamréns tid har lagmoral og innsats vært det som har vært mest imponerende. Offensivt ble det litt bedre i fjor høst, og jeg hadde forventet at framgangen skulle fortsette denne sesongen.

- Det har den ikke gjort, fastslår Karl-Petter Løken.

Den tidligere RBK-kjempen som nå er ekspertkommentator for NRK, legger ikke skjul på at han nå ser fram til at Nils Arne Eggen gjør comeback som vikar – noe han angivelig gjør fra 1. juni.

- Tanken er pirrende, sier Løken – og får lagkamerater Mini Jakobsen.

- Ingen tvil. Jeg sa vel allerede i desember at Nils Arne burde ha tatt over fra 1. januar. Det mener jeg fortsatt, sier Mini til Nettavisen.

Rushfeldt: - Kan bli et lykkelig valg

Må skape mer
Han viser til at sportslig leder Erik Hoftun garanterte mer underholdende fotball denne sesongen. Noe Rosenborg ikke har levert.

- De har riktig nok spilt godt i én omgang i alle hjemmekampene. Og man kan ikke klage når de scorer tre mål. Men effektiviteten har vært ekstrem, og det kommer ikke til å vare. Skal man vinne fotballkamper over tid, må man skape flere sjanser, fastslår Mini.

Også Eggens siste kaptein i den forrige trenerperioden, Bent Skammelsrud, deler den oppfatningen.

- Hvis frykten for å tape blir større enn lysten til å vinne, er det skummelt. Når ting ikke fungerer helt og man i tillegg får en del skader, kan usikkerheten bygge seg opp fra kamp til kamp. Selvtillit er noe man fort mister i fotball, poengterer Skammelsrud.

Vil tape flere kamper
Alle tre er hundre prosent sikre på at Rosenborg vil framstå som et mer offensivt lag med Nils Arne Eggen som sjef.

- Kjetil Rekdal sa det ganske godt i TV2-studio i går. Rosenborg vil score flere mål, men de vil tape flere kamper. Nils Arne har vel sagt at det er artigere med 5-4 enn 1-0. Jeg er enig med ham i det, sier Mini, som er sikker på at gamle Eggen fortsatt er ener i trenerklubben på kollektivt angrepsspill.

- Fotball går ikke ut på dato. Det som fungerte på 90-tallet, fungerer like bra i dag. Du må bare gjøre det enda litt bedre, sier 1989-toppscorer Jakobsen.

1991-toppscorer Løken protesterer ikke.

- Med Eggen kommer Rosenborg til å angripe med flere folk og mer struktur, det er det ingen tvil om, fastslår han.

To ting er trekløveret Løken, Jakobsen og Skammelsrud spent på: Hvor raskt klarer Eggen å innprente sine teorier i et mannskap der bare Roar Strand, Steffen Iversen og Fredrik Winsnes er igjen fra den forrige perioden? Og hvor mye vil det offensive fokuset rive ned den tilnærmet ugjennomtrengelige forsvarsmuren Hamrén har bygd opp?

All makt til Eggen
Uansett er de klare på én ting: Ingen i Rosenborg bør gi Eggen råd eller retningslinjer for hvordan han skal styre laget.

- Nils er jo vant til å ha hundre prosent styring på alt i klubben. Det får han nok ikke nå, men når det gjelder det som skjer på treningsfeltet og hvordan RBK skal spille, må han ha helt frie tøyler, fastslår Skammelsrud.

- Ingen kan overstyre Nils eller gi ham føringer. Det blir som da Drillo tok over landslaget igjen. Gir man jobb til slike trenere, må det være på deres egne premisser, sier Karl-Petter Løken.

- Hvor langt står Eggen og Hamrén fra hverandre, rent fotballmessig?

- Fellesnevneren er at begge er opptatt av at backene skal være veldig offensive. For øvrig er de ganske langt fra hverandre, ut fra det jeg kan se. Hamrén tar utgangspunkt i den defensive strukturen, mens Nils Arne er mest opptatt av den offensive.

Rosenborgs neste mulighet til å underholde, er onsdagens hjemmekamp mot Stabæk. Da er det definitivt Erik Hamréns prinsipper som gjelder.

For ordens skyld: Løken, Skammelsrud og Jakobsen mener Erik Hamrén har gjort en glimrende jobb med et RBK-lag som lå nede for telling. De understreker også at arbeidsvilkårene har vært vanskelige i 2010, med to jobber og mange skader.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken