Gå til sidens hovedinnhold

- Han burde utfordre Sagan

Men Matt Goss tok bare én seier i år.

Matt Goss var kjent som Mark Cavendishs opptrekker, frem til den overraskende seieren i Milano-Sanremo i 2011.

Etter triumfen i den italienske klassikeren har det vært knyttet store forhåpninger til den raske australieren.

Året etter gikk Goss til hjemlandets største lag, Orica GreenEDGE, men den store suksessen har uteblitt. De to siste årene har han kun vunnet to ritt.

Endrer opplegget
Etappeseier i Giro d’Italia i fjor og Tirreno-Adriatico i år lar seg høre, men er ikke nok for mannen mange trodde kunne utfordre verdens beste spurtere.

Nå innrømmer Matt White, sjef i GreenEDGE, at Goss ikke har levd opp til potensialet de siste årene.

- Han kjører ikke giroen neste sesong. Forberedelsene han blir litt annerledes, sier White til cyclingnews.com.

- Goss på sitt beste burde utfordre Peter Sagan. Han er ikke en ren spurter som Cavendish, Kittel og Greipel. Ni av ti ganger taper han en flat spurt mot dem. Hvis Goss er i toppform, burde han se seg ut de samme etappene som Sagan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Uforklarlig form i touren
Goss har vunnet minst ett ritt hvert år siden han ble profesjonell i 2007, og holdt på å vinne VM i Danmark. Da ble han kun slått av Mark Cavendish. Men 2013 er neppe et år Goss kommer til å huske med gode minner.

- Han hadde uflaks med sykdom og skader, og ting gikk bare ikke som det skulle. Jeg kan ærlig talt ikke forklare formen i Tour de France. Når du ser på toget vårt kontra togene til Lotto, Omega og Argos, var vi ikke gode nok. Det hjalp ikke Goss, men han var heller ikke god nok.

I touren ble det ikke en plassering blant de ti fremste. Likevel har White tro på at landsmannen kan finne tilbake formen i 2014.

- Jeg tror han kan komme tilbake på toppnivå. Goss kommer ikke til å vinne 15 ritt i året. Han er ikke den type rytter. Han er en, som på en god dag, kan vinne store sykkelritt, og det har han bevist. Han kan vinne tre-fire store ritt i året, men de siste årene har han mange andreplasser. Neste år forventer vi store seirer fra ham.

Neste sesong blir 27-åringens tredje sesong i GreenEDGE. Det er også han siste kontraktsår med laget.

Kommentarer til denne saken