RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han ødela Federers fantastiske seieresrekke

Foto: Mike Ehrman/SCANPIX
Overrasket alle i Miami.

Sveitsiske Roger Federer (31) og amerikanske Andy Roddick (29), hadde møttes 23 ganger før mandagens møte i Sony Ericsson Open.

Federer har hatt til vane og vinne, men denne gangen vant overraskende Roddick 7-6, 1-6, 6-4. Det er tredje gang han slår sveitseren.

Begge spillere har tidligere toppet ATPs verdensranking, men for Roddicks vedkommende var det så langt tilbake som i 2003. Den amerikanske spilleren er for tiden ranket helt nede på en 34. plass.

Beste gjennom tidene
Federer har så langt hatt en imponerende sesong. Han er ranket som nummer tre i verden, og har vunnet tre turneringer så langt i år.

Da han vant BNP Paribas Open i Indian Wells, USA, i begynnelsen av mars ble sveitseren kåret til den beste tennisspilleren gjennom tidene av Tennis Channel.

Mandagens tap for Roddick var Federers første nederlag på 16 kamper.

Etter kampen skrøt han av motstanderen.

- Jeg følte at jeg tapte mot en tidligere verdensener, ikke en motstander ranket som nummer noen og tretti på rankingen, sa Federer til The Guardian.

De siste årene har Roddick slitt mye med skader og sykdom, og ikke vært i nærheten av formen han viste da han gikk til topps i US Open i 2003.

Foran et fullsatt hjemmepublikum på Crandon Park, Miami, kunne han endelig juble igjen.

Kan møte Djokovic
- Jeg kan ikke nyte dette for lenge, sa Roddick etter kampen.

- Jeg skulle gjerne feiret skikkelig. Det har vært lite med seire den siste tiden, men jeg må fokusere på det som kommer.

Nå venter spanjolen, Juan Mònaco, som slo Frankrikets Gaêl Monfils 4-6, 6-3, 6-4.

Nummer en i verden, serberen Novak Djokovic, møter Richard Gasquet i neste runde etter å ha slått sin landsmann, Viktor Troicki 6-3, 6-4.

Om Djokovic vinner i Miami tar han sin andre turnering for året, men før den tid kan det være duket for et tøft møte med Roddick tilbake i storslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere