Gå til sidens hovedinnhold

- Han elsker dette

Tarjei Bø (21) lot seg ikke skremme av 20 000 tyskere, men den ene nordmannen i tet.

OBERHOF (Nettavisen): Premieutdeling, blomsterseremoni, autografskriving, pressekonferanse og dopingkontroll.

Tarjei Bø fikk hele pakka da han hjalp Norge til seier under skiskytterstafetten. Hans første verdenscupstafett på seniornivå noensinne.

- Jeg tror han elsker denne situasjonen. For ham er stort bare å være her i Oberhof. Tarjei gledet seg veldig til stafetten dagene i forveien. Han er en type som liker denne atmosfæren. Han takler det, sier landslagstrener Mikael Löfgren til Nettavisen.

I de dype skoger
Det ser ut som skiskytterstadionet er sprengt ut midt i de «oberhofske» skoger. At den rå lufta har strødd frostperler som melis nedover de 40 meter høye grantrærne, forminsker ikke akkurat inntrykket.

Og her foran 20 000 elleville tyskere skulle altså en 21-åring fra Stryn få sin store debut. At på til i tet etter at Halvard Hanevold (40) spurtet forbi Fredrik Lindström på vei mot veksling.

- Hanevold veksler i tet og sender ut den kommende, norske superstjernen, kommenterte tysk TV.

Men i løpet av oppløpet hadde ungguttens glød forvandlet seg til angst.

- I går gledet jeg meg hele dagen, men jeg kjente spenningen da jeg gikk ut på vekslingsfeltet og så Halvard kom i tet, sier Tarjei Bø til Nettavisen.

- Er det et ønskescenario?

- Det beste er å lede med en del eller ligge litt bak og være på offensiven. Nå gikk vi likt ut i tet og da blir man litt usikker på hva man skal gjøre, men det gikk helt OK.

Runder er uaktuelt
Selv gir han seg stryk for skyting, men etter fire ekstraskudd var Norge fremdeles kun bak Latvia inn til 3. veksling og foran stornasjoner som Østerrike, Tyskland og Frankrike.

- Det ble ingen runder, da?

- Nei, det er uaktuelt. Men det er kamp om OL-plassene på stafetten. Jeg føler jeg gjorde en bra søknad. Totalpakka var veldig bra. Jeg vekslet som nummer to foran en del gode nasjoner.

Emil Hegle Svendsen overtok stafettpinnen og dunket ned sine fem blinker på liggende. Med to ekstraskudd på stående sendte trønderen Ole Einar Bjørndalen ut sammen med ledende Østerrike.

Ole Einar uten tvil
Da var det heller ingen tvil. Bjørndalen hadde beste langrennstid og trengte kun ett ekstraskudd i løpet av sine to skuddserier.

Norge vant, og det tok 27,5 sekunder før Frankrike hadde sikret seg andreplassen. De superpopulære hjemmefavorittene sikret seg 3.-plassen, men tyskerne jublet likevel høflig mot Ole Einar Bjørndalen og de øvrige norske skiskytterne.

Bjørndalen ga følgende skussmål til Norges foreløpig siste skudd på stafettstammen:

- Vanvittig bra! Han gjorde et kjempeløp og klarte å holde seg unna strafferunder i den første verdenscupstafetten. Det er bra, altså.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken