RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

Han er best i Tippeligaen

Sist oppdatert:
Likevel kommer det ingen tilbud fra utlandet. Er døra stengt?

VÅLERENGA – STRØMSGODSET 1-1:

ULLEVÅL (Nettavisen): Strømsgodset kjemper om seriegull med en spillerstall som knapt har kostet en krone. Startelleveren i fredagens 1-1-kamp mot Vålerenga kostet til sammen 1,25 millioner. I toppfotball er dette en nesten utrolig lav sum.

Nettavisen var lørdag i kontakt med seks tippeligatrenere – alle fortalte at Strømsgodsets trener, Ronny Deila, er den de ville ha stemt på som årets trener dersom en slik kåring ble foretatt i dag.

Likevel er det Ole Gunnar Solskjær, en annen ung og dyktig norsk trener, som kobles til større klubber.

- Urædd er interessert
Solskjær gjør en svært imponerende jobb i Molde, selv om han også har fordelen av å kunne hente noen trillebårer med sedler fra pengebingene til Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten når behovene melder seg.

Deila har ikke fått noen tilbud.

- Nei, men jeg vet at Urædd er interessert, så jeg vurderer å flytte hjem til Porsgrunn, fleiper Ronny Deila overfor Nettavisen, før han blir mer alvorlig igjen.

- Jeg har ikke fått noen henvendelser, men jeg stortrives i Strømsgodset. Jeg tror ikke jeg skal ha fokus på det.

Forklaringen er åpenbar: Ole Gunnar Solskjær har et kjent navn internasjonalt etter sin fenomenale spillerkarriere i Manchester United.

Han fikk også lovord fra sir Alex Ferguson for sin innsats som trener for Uniteds reservelag før han ledet Molde til seriegull i sin første sesong som hovedtrener der.

Gull eller europasuksess
TV 2s kommentator Øyvind Alsaker tror imidlertid ikke at døra til utlandet er stengt for Deila selv om han ikke har et navn internasjonalt.

- Det er klart han kan komme til å få tilbud. Ståle Solbakken hadde ingen fantastisk karriere i England, for si det mildt, men har jo fått jobb der, sier Alsaker til Nettavisen.

- Gode europacupresultater med Godset kan være en måte å tiltrekke seg oppmerksomhet på. Og hvis man vinner ligaen med en liten klubb, så er ikke veien lang til Belgia og slike land.

Dette er uansett ikke noe Ronny Deila tenker på, selv om han har store ambisjoner som trener.

- Jeg kan ikke ha noen bedre situasjon. Jeg er 37 år og kjemper i toppen av norsk fotball med Strømsgodset. Det er den beste læringsarenaen jeg kan være på, konstaterer Deila.

Internasjonale impulser
Alsaker er for øvrig enig med de seks tippeligatrenerne som overfor Nettavisen utpeker Ronny Deila som årets trener.

- Det er vanskelig å komme utenom Deila. Molde og Rosenborg er jo der alle tippet, og da er det ikke så lett å sanke stemmer. Per-Mathias Høgmo vet jo alle hva står for, og han gjør heller ikke noen dårlig jobb, men jeg er helt enig, jeg liker det Deila driver med, måten han jobber på, fokuset han har og måten han utvikler unge spillere til å bli gode på.

Og der er i alle fall Ronny Deila opptatt av å være internasjonal. Han henter sine impulser fra utlandet, ikke fra Drillo-skolen.

- Jeg føler at vi jobber mye likt med hvordan det gjøres internasjonalt. Jeg tror vi ligner mye på det som skjer internasjonalt, og det tror jeg det er viktig at vi hjemme i Norge gjør. Jeg synes Vålerenga gjør mye av det samme, sier Deila til Nettavisen.

- Dere har en annen strategi på spillerkjøp enn Vålerenga, som bruker store summer?

- Ja, men det hadde vi også gjort om vi hadde penger til det. Det går mye på det. Vi er flinke til å få det beste ut av spillerne våre og flinke til å utvikle de. Det skal vi fortsette å være.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere