BRISTOL ROVERS - SCUNTHORPE 7-0:

League Two-klubben Bristol Rovers hadde muligheten til å rykke opp til League One lørdag ettermiddag, men det var kun syltynn teori som kunne sikret opprykket.

Slik den siste runden utviklet seg måtte laget nemlig vinne med sju mål i hjemmekampen mot Scunthorpe for å ta steget opp én divisjon. Da ville de snike seg foran Northampton på tabellen, som vant 3-1 borte i sin kamp mot Barrow.

Ledes av Joey Barton

Det er den tidligere Premier League-bråkmakeren Joey Barton som er manager i Bristol Rovers, men etter lørdagens affære vil han nok også bli husket for noe annet enn de mange episodene på og utenfor banen under karrieren som spiller.

Rovers ledet kun 2-0 til pause og så dermed ut til å ende med den sure fjerdeplassen som kun gir play off-spill, men i andre omgang begynte målene å renne inn.

Et selvmål av Oliver Lobley etter 18 minutter og en scoring av Connor Taylor var beholdningen etter de første 45 minuttene av oppgjøret på Memorial Stadium.

Etter pause scoret imidlertid Arron Collins to ganger og Anthony Evans to ganger, og dermed sto det plutselig 6-0 med ti minutter igjen å spille.

- Helt sykt

I det 85. minutt kom målet som sendte Bristol-klubben opp. Elliot Anderson fikk æren av å score målet som ble helt avgjørende i opprykkskampen.

- Dette er helt sykt. Måtte vinne med sju mål for å rykke direkte opp - Joey Bartons gutter fikset det de, skrev fotballkommentator Kasper Wikestad på Twitter.

7-0-scoringen førte til at supporterne stormet banen i ekstase. Kampen ble oppholdt i omkring 20 minutter. Manager Barton måtte få fatt i en mikrofon og be supporterne holde seg på tribunen.

Resultatet betyr at Rovers endte på 80 poeng etter 46 kamper, det samme som Northampton. Begge lag ender også med 22 plussmål, men Rovers har flere mål scoret gjennom sesongen enn Northampton og ender dermed foran på tabellen.

Joey Bartons klubb rykket ned fra League One så sent som sist sesong, men på dramatisk vis er de nå tilbake på det tredje øverste nivået i England.

Vi skal ikke lenger tilbake i tid enn 2014/15-sesongen for å finne klubben utenfor det profesjonelle ligasystemet i England da de spilte i Conference League.

Den 39 år gamle Rovers-manageren har en lang karriere på toppnivå bak seg og spilte for klubber som Manchester City, Newcastle, QPR, Marseille, Rangers og Burnley.