Gå til sidens hovedinnhold

- Han er Chelseas uslepne diamant

Chelsea manager Roberto Di Matteo legger ikke skjul på at han setter stor pris på den gamle Lyn-spilleren John Obi Mikel.

- Han er av svært stor verdi for klubben, selv om han ofte ikke blir lagt merke til på den måten han fortjener. Jeg vil si at han er Chelsea uslepne diamant, sier Di Matteo om midtbanespilleren sin.

Nigerianeren spiller litt tilbaketrukket på midtbanen, og derfor er det sjelden han får sjansen til å briljere framover på banen. Derfor venter han fortsatt på å score sitt første mål i engelsk eliteserie etter å ha spilt i 135 kamper.

Han tegnet seg på scoringslisten i helgen, da Nigeria slo Liberia 6-1 og kvalifiserte seg for afrikamesterskapet, men det er ikke ofte Mikel får kjenne nettsuset.

- Han har utviklet seg slik gjennom de siste årene at han er overalt der han skal være på banen. Mot slutten av forrige sesong var han derfor en veldig viktig brikke for laget, og i år har han startet veldig bra, sier Chelsea-manageren.

Di Matteo selv spilte på den samme plassen i sine år i Chelsea, og derfor er han spesielt opptatt av utviklingen til 25 år gamle Mikel.

- Det er rart ikke både mediene og publikum legger mer merke til den store jobben han gjør for klubben. Han gjør ofte drittjobbene, mens det er målscorerne som får all kreditten.

- Jeg kan likevel si at John Obi Mikel blir satt veldig stor pris på av alle i klubben. Han er en spiller vi setter høyt, sier Roberto Di Matteo. (©NTB)

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken