*Nettavisen* Sport.

Han er Citys Europa-håp

Foto: Scanpix

Hva hadde Manchester City vært – og gjort – uten Carlos Tévez?

29.03.10 23:27

MANCHESTER CITY-WIGAN 3-0: Da Carlos Tevez sist sommer ble kjøpt av Manchester City for noen hundre millioner (summen er aldri offentliggjort, men først ble det spekulert i en sum på drøyt 400 millioner, selv om dette senere ble benektet av City), var det mange som hevet øyenbrynene. Vel var han god, argentineren, men med bare 26 mål på sine tre foregående sesonger i Premier League var han i alle fall ikke den måljegeren som City så tydelig trengte.

Så feil man kunne ta.

Trippel Tevez på tolv
Tevez scoret mandag sitt 17., 18. og 19. seriemål for Manchesters rikeste klubb, og er dermed over dobbelt så effektiv som Emmanuel Adebayor, som så langt har stoppet på ni scoringer. Man er ikke langt unna sannheten om man sier at den kortvokste alene holder liv i City Champions League-drøm.

Mot Wigan stanget både Tevez og resten av City-spillerne lenge hodet i den levende veggen, Vladimir Stojkovic. Serberen hadde en rekke strålende redninger, spesielt da Tevez fyrte av en kanon fra fem meters hold midtveis i førsteomgangen, bare for Wigans sisteskanse å gjøre en helt utrolig refleksredning.

Tabbemål
Dessverre for Wigan var nevnte Stojkovic like utrolig i andreomgangen også, bare med helt andre fortegn. Et tilsynelatende ufarlig gjennomspill skulle klareres av Wigan-forsvaret da serberen kom stormende ut. Ballen trillet forbi, og Tevez hadde all verdens tid å dytte ballen i det åpne målet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Da var Wigan allerede nede i ti mann etter en hodeløs takling av Gary Caldwell – selvsagt på nevnte Tevez – og selv om de oransje yppet seg med et par frekke avslutninger, var resten en transportetappe for Tevez og Manchester City, som bare brukte tolv minutter på sitt hat trick.

Dagens andre var det vakreste, da et elegant hælspark fra Vincent Kompany fant en umarkert Tevez på bakerste stolpe, og argentineren hadde ingen problemer med å dytte inn 2-0.

Ti minutter senere var det duket for nummer tre, da Tevez gjorde det meste selv, og dunket inn 3-0 fra ti meters hold, forbi en sjanseløs Vladimir Stojkovic.

Resultatet betyr at City klatrer forbi Liverpool og opp på en femteplass, to poeng bak Tottenham. Wigan går noen tøffe uker i møte, fire poeng over Hull på nedrykksplass som de er.

Tror på fjerdeplass
Roberto Mancini var selvsagt fornøyd etter kampen.

- En viktig seier, men det var ikke lett for Wigan spilte god fotball og gjorde det vanskelig for oss, spesielt i førsteomgangen.

- Vi ble bedre i andre, og det ble lettere etter utvisningen.

City-manageren føyer seg inn i rekka av Tevez-gratulanter.

- Carlos er en fantastisk spiss, og jeg håper han fortsetter slik i sesongavslutningen. Hvis vi slåss som vi gjorde i andreomgangen vil vi sannsynligvis ende på fjerdeplass, sier Mancini til BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.