RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JOEL SAGET (Afp)

«Han er Dolph Lundgren på sykkel»

Sist oppdatert:
Mark Cavendish om sin største utfordring.

Marcel Kittel fikk sitt store gjennombrudd i årets Tour de France. Den kraftige tyskeren vant hele fire etapper, inkludert den avsluttende etappen på Champs-Élysées.

Kittel tuktet også Mark Cavendish ved en rekke anledninger, og fremstår som en reell utfordrer til tittelen «verdens raskeste spurter».

– Han er Dolph Lundgren på sykkel, sier Cavendish om mannen han ser på som sin største utfordring noen gang.

– For første gang i Tour de France ble jeg slått uten at jeg gjorde noen feil. Det er et stort vartegn i min karriere, forteller Cavendish til The Times.

– Han (Kittel) er en veldig fin fyr, som alltid smiler og sier hei. Han gratulerer deg alltid når du vinner og det forteller en god del om ham. Svært få ryttere gjør sånt, men han gjør det alltid når jeg vinner, forteller Omega Pharma-Quick Step-rytter Cavendish.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aldri vært på treningssenter
Den 28 år gamle britiske stjernespurteren rundet 100 profesjonelle seiere denne sesongen, men måtte nøye seg med kun to etapper i Le Tours hundrede utgave. For første gang siden 2008 spilte han ikke rollen som rittets mest dominante spurter.

– Det betyr at jeg må endre enkelte ting. Jeg har aldri vært på et treningssenter i mitt liv. Nå har jeg begynt med styrketrening, avslører Cavendish.

I 2012 kjørte Cavendish for Team Sky, men heller ikke det britiske storlaget – notorisk for sitt fokus på detaljer – tvang verdensmesteren til treningssenteret.

– Nei, jeg vant jo VM. Noe riktig gjorde jeg vel. De trengte ikke å forslå det siden jeg vant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere