Gå til sidens hovedinnhold

- Han er en fantastisk klatrer

Bjarne Riis henter flere talenter.

Bjarne Riis sliter økonomisk etter at det ble klart at Oleg Tinkoff slutter som sponsor av Saxo Bank-laget.

Det har gjort at «Ørnen fra Herning» må se ungt i jakten på forsterkninger til sitt sykkellag.

Den rutinerte sportsdirektøren har hentet fire talenter allerede.

Henter danske unggutter
Danskene Jesper Hansen og Michael Valgren Andersen, samt ungguttene Michael Kolar og Pawel Poljanski har signert for laget.

Hansen er en sterk klatrer, som Riis tror kan bli Danmarks neste klatregeit.

- Jesper har vist oss at han er klar for å bli proff etter noen imponerende prestasjoner som stagiaire (lærling, journ.anm.) hos oss, sier Bjarne Riis.

- Han er fortsatt ung og skal utvikle seg. Hvis han fortsetter å gjøre fremskritt, ser jeg et veldig stort potensial i ham. Han er en fantastisk klatrer, og jeg tror han kan bli en fantastisk etapperytter i fremtiden.

Valgren Andersen vant én etappe i årets Tour de l’Avenir, og 21-åringen er en av sykkelsportens største talenter. Det viser blant annet hans to seirer i U23-utgaven av Liège-Bastogne-Liège.

En ny Peter Sagan?
Den slovenske 20-åringen Michael Kolar vant fire UCI-ritt i år og skal være en god venn av Peter Sagan. Katjusja, Cannondale og Movistar var også interessert i Kolar.

Polske Poljanski kjørte som stagiaire hos Saxo Bank i høst.

- Vi tror at både Pawel og Michael har potensiale til å bli gode syklister. Pawel har vist at han er en allsidig rytter som kan klatre. Han kar kjørt noen flotte ritt for oss, og han har gjennomgått noen formidable tester.

Kolar er et mer ubeskrevet blad enn sin tre år eldre fremtidige lagkamerat.

- Han har absolutt potensialet til å bli en spennende rytter dersom han fortsetter utviklingen. Han er fortsatt meget ung, men han er lynhurtig og besitter alle kvaliteten til å bli en god spurter, sier Riis.

Kommentarer til denne saken