STJERNEN - SPARTA 3-3 (3-4 o.t.):Fredrikstad og Sarpsborg er gode naboer og bitre rivaler.

Sistnevnte gjelder i hvert fall på idrettsbanen. Torsdag møttes Stjernen og Sparta til en klassiker i norsk ishockey. Vertene lå i førersete gjennom store deler av kampen, men Sparta ga seg ikke og etter 60 minutter sto det 3-3. I spilleforlegningen avgjorde Niklas Roest for gjestene.

Sparta Sarpsborg-trener Roger Forsberg mener dette var et helt greit resultat mellom de to rivalene.

- Det var en jevn kamp og etter 60 minutter var 3-3 et rettferdig resultat. Vi får to poeng i dag fordi vi har noen tilfeldigheter på vår siden, sier treneren til Nettavisen.

- En «krigare»
Nykommerne Evans Blake og Michel Haga, samt Petter Witnes scoret målene for gjestene i ordinær spille tid. Evans, som tidligere har spilt i Vålerenga, er ny i Sparta denne sesongen.

Forsberg er svært godt fornøyd med det amerikaneren har tilført laget. Så langt har det blitt fire mål og fem assist på åtte kamper.

- Blake er en fyr som kriger i hver eneste kamp. Han har et stort hjerte og har en «fighting spirit». Han er nyttig for laget i både overtall og undertall, sier Forsberg.

- Han er virkelig en «krigare» og han har gjort det veldig bra her så langt. Blake har så langt vært en veldig god signering for Sparta, sier treneren videre om Evans.

Til tross for at Sparta-treneren var fornøyd med en del ting etter torsdagens kamp, var han ikke like begeistret over lagets disiplin.

Gjestene pådro seg mange utvisninger.

- Vi var blitt enige om at vi skulle ha god disiplin, og spille fem mot fem så mye som mulig. Det lyktes vi ikke med og pådro oss altfor mange unødvendige utvisninger, sier han.

- Koker det litt mye i et slik derby?

- Ja, delvis, men jeg synes også vi går oss bort for mye i egen sone, slipper markeringer for lett og tar unødvendige utvisninger fordi vi er i tidsnød, sier Forsberg.

Gode keepere
Før sesongen var treneren spent på hvordan keepersituasjonen i klubben var, etter at rutinerte Phil Osaer dro til England. Så langt er Forsberg fornøyd med det han har sett.

Ander Johansson og Jonatan Bjurö har begge fått spilletid i buret så langt i høst. Torsdag sto Johansson og tok 28 av 31 skudd.

- Begge to har spilt okay i mål. Vi har rotert på keeperne og jeg har ingen anmerkninger på det de har levert. Dette er to unger gutter som møter på jobben hver dag, sier treneren.

- Så du har ingen klar ener?

- Nei, ikke enda. Begge har gjort det bra når de har fått sjansen. Det er en ny kamp til lørdag, så får vi se hvordan det går da, sier Forsberg.

Med to poeng torsdag er Sparta nå oppe på en tredjeplass i GET-ligaen. Forsberg er likevel klar på at målet fortsatt er å bli bedre enn sist sesong - en femteplass i grunnserien.

- Ja, vi holder ved det målet. Nå skal vi sakte, men sikkert kjempe oss inn i serien og prøve å plukke så mange poeng som mulig, avslutter Sparta-sjefen.

PS. Stjernens mål ble scoret av Michael Paulsen, Marcus Persson og Lars Erik Hesbråten.

GET-ligaen torsdag:
Lillehammer - Tønsberg, 6-1
Storhamar - Rosenborg, 2-6
Stjernen - Sarpsborg, 3-3 (3-4 o.t.)
Frisk Asker - Lørenskog, 3-2