Romain Feillu var lagkamerat med Ricardo Riccò i Vacansoleil. Nå er Ricco sparket, og det er den tidligere innehaveren av den gule trøya glad for.

- Først ante vi ikke hvorfor Riccò lå på sykehus. Da tenkte vi: Det er noe d*** for han. Selv om han ikke var min bestevenn, kunne man bare ha medfølelse, forteller Feillu til France Soir, ilfølge cyclingnews.com.

Da sannheten kom for en dag fikk pipa en annet låt hos den franske 26-åringen. Riccò hadde bloddopet seg hjemme på sitt eget kjøkken.

- Han er en seriedoper. Han kan ikke leve livet sitt på en annen måte. Hvis jeg hadde vært manager for laget, hadde jeg aldri signert en mann som han, raser Feillu.

Diskuter i vårt forum: Er Ricardo Riccò tidenes idiot?

Tro mot laget
Det har versert en lang rekke rykter omkring Vacansoleils ProTeam-lisens. Riccò sikret laget viktige rankingpoeng for å sikre statusen som topplag, men nå er han ikke lenger en del av laget. Og telles da poengene med?

Lisenskomiteen hos UCI skal angivelig ha drøftet posisjonen til det nederlandske laget. Feillu velger å fokusere på seg selv.

- Det er masse rykter, men jeg bruker ikke energi på det. For meg er det ikke mulig. Når alt kommer til alt, så var det UCI som lot Riccò sykle igjen. Ingen på laget hjalp han med å dope seg.

I tillegg til italienske Ricco, som ble dopingtatt for første gang under Tour de France i 2008, har laget signert Ezequil Mosquera. Spanjolen ble nummer to i Spania rundt i 2010, men har senere testet positivt på HES.

Saken til spanjolen er ennå ikke avklart. Ikke engang b-prøven er analysert. Feillu bruker heller ikke mange kalorier på spanjolen.

- De (pressen, sykkelinteressert, jorun. anm.) hopper på de andre rytterne med Riccò, men det har en større effekt på imaget vi reflekterer, enn på min egen samvittighet. Lagkameratene mine har en god holdning, to ryttere kommer ikke til å få meg til å forlate laget, avslutter han.